Vallási vezetők véleménye a Transzcendentális Meditációról

Carol Wirtz nővér:

Ezt a levelet azért írtam, hogy támogassam a Transzcendentális Meditáció gyakorlását. Katolikus apácaként élek huszonkét éve, és tizennégy éve gyakorlom a Transzcendentális Meditációt. Úgy találom, hogy ez a technika jótékony hatással van életem különböző területeire. Segített számomra abban, hogy lecsendesedjek, összpontosítsak a nehezebb stresszhatások közepette, és támogatott az élet mindennapjaiban is. Szintén tapasztaltam olyan fiziológiai hatásokat, mint a csökkenő izom-feszültség, a nyugodtabb légzés, és az összességében nagyobb éberség. Továbbá lehet olvasni számos tudományos kutatást, amelyek igazolják a Transzcendentális Meditáció jótékony hatásait.

Mivel a Transzcendentális Meditáció nem vallás és nem is úgy tanítják, mint egy dogmát, vagy tételes rendszert, nincs hatással vallási meggyőződésemre, és nem ellenkezik a katolikus keresztény hitemmel. Éveim során, ahogy gyakorlom ezt a technikát, hiszem, hogy ez erősítette az imádságaimat, és keresztény életemet…

(Carol Witz nővér Antony-ban él, Új-Mexikó államban, az USA-ban)

Allan Green főrabbi:

Azok számára, akiket foglalkoztat, szeretném elmondani a következőket. Az első dolog, amit el akarok mondani harminchét éves Transzcendentális Meditáció gyakorlatommal kapcsolatban: enélkül soha sem váltam volna rabbivá. A Transzcendentális Meditáció őrizte meg a zsidó életemet.

Hogy lehet ez? Ennek rövid története az, hogy jótékony hatása következményeként – és amellett, hogy több mint hatszáz tudományos tanulmány támasztja alá a tapasztalatokat – a Transzcendentális Meditáció (TM) technika egy tapasztalati vonatkoztatási pontot adott számomra annak a szónak a jelentésére: Isten. A saját, TM-mel szerzett tapasztalataim során növekedtem szeretetben és nagyrabecsülésben Isten iránt, és az Ő lenyűgöző világa, valamint az én vallási hagyományom iránt.

Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy a TM ténylegesen egyetemes technika, és bárki, bármilyen életkorban, bármilyen tanultsággal, vagy háttérrel tudja azt sikeresen gyakorolni, anélkül, hogy szüksége lenne változtatásra a személyes meggyőződésében, vagy életmódjában.

A TM rendszeres gyakorlásával az emberek nemcsak nyugodtabbá, energikusabbá és kreatívabbá válnak mint korábban, de olyan dolgokban is átalakulnak, melyekre valószínűleg korábban nem számítottak – ártatlanul növekvő szeretet, részvét, etikai érzékenység, és odaadás Isten iránt. A vallási életben ezek az ideák gyakran inkább elméletben jelennek meg. A TM program segít ezeknek az ideáknak a gyakorlati megélésében.

Ezért szeretném ajánlani a Transzcendentális Meditáció gyakorlását a judaizmus bármely hallgatójának, oktatójának (illetve bármely vallási hagyomány követőjének), akik törekszenek rá, hogy vallási tradícióik legmagasabb szintű ideáit megéljék mindennapi életükben. A rabbik szavával szólva „Találjuk meg a kegyelmet és világosságot Isten, és embertársaink szemében”.

(Allan Green főrabbi [Senior Rabbi] a kanadai Manitoba államban, a Winnipeg-i Shaarey Haarey Zedek Zsinagógában)

MeditációPortál

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!