Triphala tabletta szerepe az emésztés egészségének fenntartásában
Az esti órákban javasolt bevenni a Maharishi Ájurvéda Triphala tablettát (MA 505), mely jelentősen hozzájárul az emésztőrendszer egészségének fenntartásához. Feléleszti az emésztés tüzét a gyomorban, valamint a máj, a bélrendszer és a vér méregtelenítését is serkenti. Segít a szem egészségének megőrzésében, a vörösvérsejtek termelődésében és a zsíregyensúly fenntartásában. Támogatja a koleszterin egyensúlyának fenntartását azzal, hogy eltávolítja a mérgeket a zsírszövetből. Fiatalító, szövetregeneráló hatású. A tablettát szedő hölgyek gyakran tapasztalják bőrük hidratáltsági állapotának jelentős javulását.
Elősegíti a vastagbél, végbél, alhas, menstruáció kiegyensúlyozott működését. Továbbá megtisztítja a vizeletet és biztosítja a húgyutak egészséges állapotát.

A legtöbb embernél a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hashajtóként hat, ezért kitűnően alkalmas a méreganyagok eltávolítására az emésztőrendszerből. Kis adagokban mérsékelt hatású, és fokozatosan méregteleníti a testet. Mivel a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hatású, hosszabb ideig szedhető, így alaposan megtisztítja a szervezetet, és felszabadítja a méreganyagokat – mélyrehatóan megtisztítva a vért, a nyiroknedveket, az izmokat és a zsírszövetet, különösen tartós szedés esetén.

Megnyugtatja a kaphát és a pittát, valamint rendszeres szedés esetén a kapha dósán keresztül javítja a bőr, a sejtek, szövetek hidratáltsági állapotát, ezáltal erőteljes öregedésgátló hatással is bír. A váta dósa révén javítja a keringés funkcióit, a pitta dósán keresztül javítja a bőr, szem, szív állapotát és például a vas felszívódását. A test építő funkcióit erősíti, ezért használata különösen javasolt sportolók számára.

A Maharishi Ájurvéda Termékek gyártói kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel, és odaadóan óvják az ájurvédikus hagyomány hitelességét. Ez az egyetlen módja annak, hogy a védikus szövegekben feltüntetett összes gyógyhatás elérhető legyen.

Maharishi Ájurvéda Triphala tabletta

Íme egy példa: a haritaki (indiai cserzőgubacs) gyümölcsnek, a Triphala tabletta egyik fő hatóanyagának hét különböző fajtája létezik. Bár mindegyik jótékony hatású, a legtöbb közülük a haritakira vonatkozó ősi szövegekben leírt számos gyógyhatás közül csak egyet-egyet képes kifejteni. Az egyik fajtája a szemnek jó, a másik a belek ürítését segíti elő.

Legtöbb vásárló nincs tisztában azzal, hogy létezik a gyümölcsnek egy bizonyos fajtája, a vidzsaja, amely képes az összes felsorolt gyógyhatás kifejtésére. Az ősi ájurvédikus szövegek minden szerzője egyetért abban, hogy a vidzsaja a legkiemelkedőbb az összes közül, ami már önmagában is ritka, mivel kevés gyümölcsöt és gyógyfüvet ismernek el ilyen egységesen.

A vidzsaja fajtájú haritaki növény az egyetlen, amelyet a Maharashi Ájurvéda Termékek triphalát tartalmazó gyógynövényeiben felhasználnak, mivel egész egyszerűen ez a legjobb, és másfelől alkalmas az ájurvédikus szövegekben feltüntetett gyógyhatások teljes skálájának kifejtésére. Ritka előfordulása miatt igen drága, tízszer olyan értékes, mint a haritaki többi fajtája.

A Csaraka Szamhítá ájurvédikus szöveg szerint a haritaki gyümölcse olyan hasznos és tápláló, mint az anyatej.

Triphala tabletta másik összetevője, az amla vagy amalaki nevű növény gyümölcse méregtelenítő hatású, elsősorban a máj erősítése révén. Ha valakinek a szervezetében méreganyagok halmozódtak a fel a gyorséttermi ételek fogyasztása, egészségtelen életvitele miatt, esetleg vegyszerekkel való érintkezés következtében, az amla segít ezek eltávolításában. A székletkiválasztást is segíti, javítja a vizeletkiválasztó rendszer működését.

Az amalaki az emésztés javításán túl képes mindhárom dósát  váta, pitta, kapha  egyensúlyba hozni, és fokozza  a test és elme koordinált működését.

A bibhitaki (mirobalán) nevű növény gyümölcse, a Triphala harmadik összetevője, a vér méregtelenítésében segít. A Szusruta Szamhítá  ájurvédikus szöveg kiemeli ennek a gyümölcsnek a „bhédana,” azaz hőtermelő hatását, melynek köszönhetően a test csatornáit szinte „fúrófejként” képes tisztán tartani.

Használják egészségükre a Maharishi Ájurvéda termékeket!

Meditáció Portál

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!