Elképesztő menüsor a jövőből
Túl vagyunk a többnapos étkezési tortúrán, valószínűleg sokaknál volt szó szerint tor, disznótoros formájában, sokaknál került hagyományos karácsonyi ételsor az asztalra, de nézzük, milyen lehet egy karácsonyi menüsor 2050-ben.
Előétel: Füstölt medúza és óriás-lazac falatkák, melyekhez szintetikus baktériumokkal készült „créme fraiche”-t tálalunk.
Főétel: Pulykasült gazdagon, (a legutóbbi 3D-s nyomtatási technikával készítve, rovaralapú kolbásszal töltve, zöldség-olaj, kompozit baconba tekert alacsony metántartalmú kenguru szeletekkel körítve)
Köret: Burgonya és paszternák (ropogósra sütve, hidroponikusan termesztve)
Desszert: Hagyományos szilvás pite (genetikailag módosított magas hozamú búzából, természetes monatinnal édesítve, antiallergén mogyoróval és alaszkai mazsolával)
Van benne olyan, ami ismeretlen?? Vagy esetleg furcsa???
Stefan Gates – nevezhetjük gasztronautának is – , aki az angol konyha egyik ismert alakja, a jövő karácsonyi asztala körül tesz egy képzeletbeli sétát. Bemutatja az elkövetkező 40 év gasztronómiai vízióit, az elérhető nyersanyagok és a genetika tükrében.
Nézzük, szerinte mi fog változni az eljövendő 40 év alatt:
Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!
Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>