A kávé dícsérete

Kávé: „Fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem”

Volt, amikor tiltották, sőt büntették fogyasztását, később divatba jött, kávéházak létesültek, amelyekben már nemcsak a kávé, mint élvezeti cikk volt a vonzerő, hanem elsősorban a pezsgő társadalmi élet. A kávénak még világnapja is van szeptember 29-én.

A kávé felfedezésének egyik legismertebb története, az ugrándozó kecskék meséje. Egy pásztor arra panaszkodott a szerzeteseknek, hogy kecskéi nem hagyják pihenni, ahelyett, hogy éjszaka pihennének az állatok csak ugrándoznak. A szerzetesek rájöttek a megoldásra, a kecskék biztosan ehettek valamit, ami okozta ezt az állapotot. Meg is találták a piros bogyókat, amelyet megfőztek és örömmel vették tudomásul, hogy a főzet rájuk is hasonló hatással van.

Egy másik legenda Omar dervisről szól, aki a nép körében közkedvelt ember volt, mivel imáival meg tudta gyógyítani a betegeket. Egy napon elűzték Mokkából, a szülővárosából és egy barlangban húzta meg magát. Az éhhalál küszöbén talált rá egy bokorra, amelynek fura bogyói voltak, ezeket leszedte, megfőzte és megette. A főzet hamar visszaadta életerejét és hamarosan megjelentek barlangjában a gyógyulásra szoruló betegek, akiket szintén megkínált az italból. Az ital persze mindenkit meggyógyított és Omar nagy dicsőségben visszatérhetett a szülővárosába.

[…] Bővebben!

Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

A gazdagság receptje

One thought on “A kávé dicsérete”

  1. A kávéivásnak új története indult el végre Magyarországon is. Mivel megérkezett a nyugaton csak Healthy Coffee néven ismert ganoderma kávé a DXN cég jóvoltából így ma már senkinek se kell lemondani a kávézás öröméröl! A ganoderma kávé kiváló arabica kávé mely a hozzáadott ganoderma gyógygomba miatt jó hatással van a vérnyomásra, lúgosít, nem égeti a gyomrot és természetesen nagyon finom is! Aki csak ezt issza 1 hónapig többet nem fogja kívánni a hagyományos kávét, pláne az automatás barna löttyöket amik csak kárt okoznak a gyomornak!

Comments are closed.