Szendvicskenyér fázisfotókkal (Ψωμί τοστ)

Hű de régóta készültem ezt megsütni! Végre tegnap nekifutottam. Mióta az első hamburgerzsemlémet elkészítettem, folyamatosan gyártom őket. De nem szeretném, hogy hamar beleunjon gyermekem, így ezzel a szendvicskenyérrel fogom váltogatni. Az elkészítése rém egyszerű, a stikli itt is, mint minden kelt tésztánál abban van, hogy időben el kell kezdeni, időt kell rászánni és türelmet, gyengédséget:)
A tésztát nem egyszerű élesztővel kelesztem, hanem először készítek neki egy élesztős kovászt a következőkből:
Kovász hozzávalók:
* 1 dl tej
* 10 dkg liszt
* 2 dkg élesztő vagy 1 tasak száraz élesztő, 1/2 kg liszthez való
* csipet cukor
Ezt félreteszem langyos helyre és hagyom szépen megkelni, amíg a képen látható kinézetele lesz.
Mikor ilyen szépen felhólyagosodott, összekeverem kézzel vagy mixerrel a többi hozzávalóval. Akinek a mixere ilyen régi típusú mint az enyém, inkább kézzel, mert a mixerecském nyögött. A legjobb kenyérsütőgépben dagasztani, nekem nincs, a régi elromlott, új még nem lett.
Kenyértészta hozzávalók:
* 2 dl langyos tej
* 40 dkg liszt (BL 80-s)
* 2 tk só
* 2 evk tejpor vagy 2 burgonyapehely (én ezt kihagytam mert nem volt itthon)
* 1 tojássárga
* 4 dkg olvasztott vaj
Félreteszem, megkelesztem.

Kevés liszttel szép labdává formázom, majd négybe vágom.

Minden darabot keskeny csíkká  nyújtok és egyenként egymás mellé teszem őket a hosszú cake-formámba.

Nylonzacsiba teszem, mert így még szebben megkel és hagyom háromszorosára kelni.

Ollóval bevagdosom minden tésztadarab tetejét.

A megmaradt tojásfehérjét egy kanál vízzel felverem és megkenem a tésztát vele. 200 fokra melegített sütőben sütöm 10 percet majd még 25 percet 180 fokos sütőben.

Nem olyan szép mint Limara-é, de így is meg vagyok elégedve vele:)

Mi is kaphatunk belőle?

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/