Rakott sárgarépa
Hozzávalók:
1/2 kg barnarizs főzve (tipp: Fűszerész rizsfűszerkeverékkel főzzük)
1,5 kg darált hús (nálam pulyka), párolva, kedvünk szerint fűszerezve (tipp: Fűszerész – csirkekirály fűszerkeverék)
2-3 fej hagyma a darált hús párolásához
2-3 gerezd fokhagyma szintén a húshoz
1,5 kg sárgarépa félig főzve
4-5 szem krupli főzve
A tetejére:
1 nagy doboz tejfel,
15 dkg reszelt sajt
A legnagyobb jénai tálam aljára karikázom a főtt krumplit.
A következő sorban főtt, félbevágott sárgarépákat teszek.
A rizst összekeverem a darált hússal és együtt rétegzem.
Addig ismétlem, míg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére sárgarépa kerül, rá a doboz tejfel és a reszelt sajt.
Nagyon lassan sütöm, hogy az ízeknek legyen idejük jól összebarátkozni. Akár 1,5-2 órát is kapnak erre a 160 C fokos sütőben. Az első órában letakarom, de ha nem tenném, akkor sem száradna ki szerintem.
kép innen: balintgazda.hu |
Fotó nincs és attól tartok egy darabig nem is lesz. Még soha nem sikerült elkészítenem ezt az ételt úgy, hogy fotogén legyen. Egy csúnya fotó pedig illúzió romboló lenne. Kérlek, nézzétek el nekem!
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/