A költő hozzászól

Nagyon régóta van az, hogy mindent a világon átkölt, hol viccesre (leggyakrabban a pisi-kaki-témakör alkalmazásával), hol felcserél szavakat, más rímelő szavakat biggyesztve a versekbe, dalokba. Ez utóbbi egyébként mindig meglep, hogy milyen érzéke van hozzá. Honnan a francból tudja, hogy milyen szó behelyettesítésével lesz ugyanúgy összecsengő egy sor? Na, mindegy, mert Botond ezen zseniális képessége nem a következő versikéből fog kiderülni számotokra, ez ugyanis inkább szabad vers (hiába: mai gyerek ez), a gyerekem első teljesen saját költeménye, ami ma pattant ki az okos kis fejéből, miközben nagyszüleim kertjében medencéztünk, beszélgettünk. Fogadjátok szeretettel, a címét is maga adta neki, elejétől a végéig saját munka.
Erdélyi Botond: Csokigolyós vers
Csokigolyót ettem
Sütit meg csokigolyót ettem
Karfiolt nem ettem
Káposztát sem ettem
Virágot sem ettem
Növényet sem ettem
Lombot sem ettem
Fatörzset sem ettem
Fakérget sem ettem
Bumm!
Ennek néhány variációja elhangzott ma, de amikor papírt-ceruzát ragadtam, és megkértem, hogy mondja el a versét, akkor épp ezt hordta össze. Majd közölte:
– Mama, ne írd le az én versemet!
– De miért?
– Mert az nem vicces. Azért.
Nincs sok hozzáfűznivalóm. Talán csak annyi, hogy Juditnak lesz igaza, és ha netán alkotói válságba kerülnének, bátran jöhet hozzánk a L’art pour l’art-csapat ötletekért.

Bobó

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/