Hogy védekezzek a Facebookon? Avagy bekapcsoljam-e a fiókvédelem funkciót.

Új biztonsági funkcióval bővült a Facebook. Az elmúlt időben sok olyan hír látott napvilágot, hogy baj lenne a Facebook biztonsága körül, meg hogy lenyúltak 1,5 jelszót, visszaélnek az felhasználói fiókokkal stb.

Mit is tud ez a funkció? Figyeli, hogy honnan szoktál bejelentkezni és ha valaki máshonnan ( másik gépről) bejelentkezik akkor küld egy email hogy „halihó éppen valaki garázdálkodik a facebook oldaladon”.
Az új fiókvédelem ki van kapcsolva alapértelmezésben. Szerintem senki nem megy el a Profilom/Fiókbeállítások/Fiókvédelem funkcióhoz hogy bekapcsolja, addig amíg nem lesz kikötve a bejelentkezéshez egy kérdés hogy „be akarod e kapcsolni a fiókvédelem funkciót?” . kíváncsi vagyok hogy rajtam kívül hányan kapcsolták be.
Persze ha átmész a szomszéd kislányhoz és az ő gépéről jelentkezel be akkor is kapsz majd emailt? Én bejelentkeztem két gépről, még nem történt semmi….
És mit csináljak majd akkor, ha kapok egy ilyen emailt, hogy valaki garázdálkodik?
Változtasd meg a jelszavad. Ennyi és már nem férnek hozzá a fiókodhoz. Az, hogy, hogy jutott hozzá, az jelen pillanatban és a védekezés szemszögéből mindegy. Persze lehet ezt úgy is, hogy nem várod meg amíg valaki lenyúlja a hozzáférésed és vissza él vele, hanem te havonta megváltoztatod jelszavadat.
Kicsit macerásabb de biztonságos. Alapvetően már megint visszakerültünk a jelszókezeléshez:
1. Ne add meg senkinek
2. Ne írd fel sárga cetlire
3. Használj legalább 8 karaktert és legyen benne betű szám speciális karakter
4. Rendszeresen változtasd meg (havonta)
5. Ha ki kell adni mégis akkor utána azonnal változtasd meg.

A bejegyzés a Hogy védekezzek a Facebookon? Avagy bekapcsoljam-e a fiókvédelem funkciót a Vírusország blog alapján jelent itt meg.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

 

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---