Túrós tésztalepény kapros-zöldséges tonhalraguval

Ezt a receptet a SPAR Chef verseny 3. fordulójára készítettem a „szokásos” 5 megadott alapanyag felhasználásával. Az öt alapanyag: fehérbor, tonhal (konzerv), száraz tészta, olívaolaj, túró.
Természetesen a verseny miatt kellett a száraztésztát és a konzerv tonhalat beletenni. De biztos vagyok benne, hogy a konzerv helyett, friss tonhallal és a tészta kihagyásával újra el fogom készíteni, mert nagyon egyszerű és finom étel.

Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a hagyományos ízeket új köntösben tálalni.
Gyors, egyszerű és nagyon mutatós, még vendégvárónak is kitűnő fogás lehet. A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.

Túrós tésztalepény kapros-zöldséges tonhalraguval

Hozzávalók a lepényhez:
20 dkg túró
15 dkg tészta
2 tojás
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál burgonya keményítő
5 dl tej
1 kiskanál sütőpor
0,5 dl olívaolaj

bors

A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem és egy nagyobb tálba teszem. Hozzáadom a túrót, a két tojást, a tejfölt és az egészet botmixerrel összemixelem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a burgonyakeményítőt, sózom, borsozom, hozzáöntök még fél deci olívaolajat és annyi tejet adok hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjak. Kicsit állni hagyom, amíg elkészítem a ragut.

Túrós tésztalepény kapros-zöldséges tonhalraguval

A raguhoz:
156 gr tonhal
3 szál újhagyma
15 dkg bébi répa (fagyasztott)
10 dkg édes, morzsolt kukorica  (konzerv)
2,5 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl olívaolaj
1 csomag kapor, ha nincs friss, 2 evőkanál fagyasztott
1 db lime, vagy citrom

A raguhoz egy magasabb falú serpenyőbe olívaolajat teszek, rádobom a felaprított újhagymát, hozzáadom a bébi répát, megsózom, borsozom mikor kellőképp felhevült hozzálocsolom a fehérbort, kiforralom az alkoholt, felöntöm pici vízzel és fedő alatt, párolom. Mikor a répa megpárolódott, hozzáadom a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Hozzáadom a tejszínt és a kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforralom.

A lepényeket serpenyőben, mindkét oldalukat, megsütöm, mint a palacsintát. Tányérra teszem, egyik felére rászedem a forró ragut, ráhajtom a másik felét és a tetejét megszórom aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot kínálok hozzá.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/