Szaloncukor….
…..másként
Nincs karácsony szaloncukor nélkül!
Tudtad, hogy népszerűsége a 19. század elejére nyúlik vissza? Ízválaszték garmadával! De a karácsonyi időszak sláger-sütijeiből is bőség van. Ilyenkor szinte mindenki diós-mákos süteményeket, kalácsokat készít.
Érdekes sütit kapunk, ha a kettőt ötvözzük!
A leveles tésztát dióval és mákkal töltjük és szaloncukor alakúra formázzuk. Nem bonyolult, pláne ha félkész leveles tésztát használunk. Ez a süti az ünnepi készülődés utolsó perceiben is mentőöv lehet.
Hozzávalók
a diós töltelékhez:
|
|
a mákos töltelékhez:
a tészta nyújtásához:
a tészta megkenéséhez:
|
Először elkészítjük a töltelékeket: a tejet felforrósítjuk, amelybe beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, a darált mákot vagy a diót, a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. A masszát teljesen kihűtjük.
Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>