Sárgarépa krémleves
Ez a leves, egyszerű, gyors és nagyon finom. Ajánlom hétköznap estére, laktató, kellemes.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
1 liter zöldség- vagy húsleves
1 cm gyömbér
szerecsendió
római kömény
2 ek oliva olaj
só
A répákat, krumplit, hagymát megpucolom. A hagymát lefedve (így nem lesz büdös az egész lakás) megdinsztelem az olajon, kiveszem a lábosból. Jöhet a répa. Megpárolom, a felét kiveszem levesbetétnek. A répát, krumplit, hagymát most már együtt tovább párolom lefedve.
Tipp: ha nagyon sietünk, akkor a répát egy másik edényben egy időben a hagymával párolhatjuk, csak ekkor több lesz a mosogatnivalónk.
Ha a krumpli is megpuhult, felöntöm zöldséglevessel. Most az volt itthon, talán még jobban is illik hozzá, mint az erős húslé….
Összeturmixolom, fűszerezem: gyömbérrel, római köménnyel, sózom kissé ha szükséges. Folyamatosan kóstolom. 🙂 Visszateszem a sárgarépa darabkákat, felforralom és tálalom.
Nekem nem hiányzik belőle a tejszín vagy a tejföl. Nekünk így ízlett, természetesen ha valaki tejszínnel jobban szereti, gazdagíthatja vele bátran.
Te melyik változatát szereted jobban?
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/
Kapcsolódó cikkek:
Túrós-málnás ketogén desszert
Gluténmentes étrend egy hétre
Kérdezz-felelek a gluténmentes étrendről
Gluténmentes és magaddal viheted. Mi az?
Hogyan álljunk át gluténmentes étrendre, és hogyan ne?
Hazai siker, amire büszkék lehetünk
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Pizza házilag: sonkás bazsalikomos, csirkemájragus
Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával, citromos-petrezselymes olajjal
Véget ért a Patricius Borház, borfalat versenye...