Receptverseny – Csokis-mandulás szelet

Hozzávalók
22 dkg darált mandula
10 evőkanál finomítatlan nádcukor
10 tojás
20 dkg vaj
4 evőkanál holland kakaópor
csipet só
1 mokkáskanál fahéj
tejszín
mandulaforgács
15 dkg ét- és tejcsokoládé
6 dgk vaj
0,5 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat,a sót, és végül a darált mandulát. A tojás fehérjét óvatosan elkeverjük a mogyorós masszával. A szív alakú sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.

A receptet Andrea küldte, köszönjük neki:-)

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>