Receptverseny – 2. recept: Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával

Mint azt az előző bejegyzésben is írtam, beneveztem a SPAR Chef kreatív főzőversenyére. Az előétel után úgy gondoltam, készítek egy főételt is.
Ez a főétel egy könnyű, tartalmas ebéd, vagy vacsora is lehet. Szinte minden egészséges anyagot tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van. A ribizli pedig feldobja a salátát, jól harmonizál a camembert sajttal és a csirkerolád ízeivel.
Ha tetszik a receptem, lehet rá szavazni itt: Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával amit előre is megköszönök mindenkinek!

Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával

Hozzávalók 6 személyre:
2 nagyobb csirkemell filé
25 dkg vajbab
20 dkg szeletelt bacon
10 dkg füstölt, szeletelt tarja
1 fej hagyma
4 dkg vaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma

1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 csipetnyi őrölt kömény
1 db babérlevél
őzgerinc sütőforma

A salátához:
1 csomag őszi saláta keverék
12 dkg Tihany camembert sajt
2 szelet kukoricás kenyér
6 dkg ribizli (fagyasztott)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet

bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágva, fokhagymás joghurtban pácolom, legalább egy órát. A töltelékhez, egy edényben vajon megfonnyasztok egy fej apróra vágott hagymát, és 2 gerezd fokhagymát, beleteszem a babérlevelet, majd ráteszem a vajbabot, megsózom, megszórom frissen őrölt fehérborssal, és egy csipetnyi őrölt köményt adok hozzá, majd felöntöm 2 dl fehérborral és fedő alatt puhára párolom. A tarját vékony csíkokra vágom és hozzáadom a babhoz. Közben az őzgerinc formát kibélelem a bacon szeletekkel, a csirkemell darabokat kiveszem a pácból és nagyjából letörölgetem róluk a joghurtot. Megsózom, megborsozom és ráfektetem a bacon szeletekre, a formában úgy, hogy befedje belülről a formát. Amikor a babos töltelék elkészült, kiveszem a babérlevelet és belesimítom a formába a csirkemellekre. Miután belekerült a töltelék a tetejét is befedem csirkemell szeletekkel és az oldalt kilógó bacon szeleteket vissza hajtom a tetejére. Befedem alufóliával, ráteszem a formát egy nagyobb tepsire és előmelegített sütőben 220 fokon sütöm 35 percig, majd kiveszem, a fóliát eltávolítom és így sütöm még 20 percig. Közben a kifővő levét leöntöm róla. Mikor megsült, kiveszem egy tűzálló tálra és vissza teszem és a grill sütővel pirosra sütöm a tetjét 5-6 perc alatt.

Vajbabos csirkerolád

A salátához a kenyér szeleteket pici olívaolajjal megkenem, serpenyőben megpirítom mindkét felüket, majd egy gerezd fokhagymával bedörzsölöm őket és apró kockára vágom. A saláta keveréket egy tálba teszem, egy kis fej hagymát vékony szeletekre vágva hozzáadok. A camembert sajtot hosszában ketté, majd vékony szeletekre vágom és hozzáadom a salátához a kenyér kockákkal és a fagyos ribizlivel együtt. Amit előtte, szűrőbe téve leöblítek melegvízzel. Sózom, borsozom, meglocsolom egy kevés extraszűz olívaolajjal és kevés balzsamecetet csepegtetek rá. Az egészet összeforgatom.
Miután a rolád megsült, kissé hagyom hűlni, majd felszeletelve a salátával tálalom.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/