Mákos linzer

Hozzávalók:

20 dkg liszt

4 dkg darált mák

14 dkg ráma margarin

10 dkg porcukor

Pici só

1 citrom reszelt héja

1 tojás sárgája

10 dkg csoki és színes cukor a díszítéshez

Elkészítés:

A lisztet, mákot, porcukrot, sót és reszelt citromhéjat összekeverjük, összedolgozzuk a margarinnal, tojás sárgájával. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, linzerszaggatóval, párosával kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben cca. 15 perc alatt kisütjük.

A kisült linzereket meggylekvárral, kettesével összeragasztjuk.

A csokit gőz felett megolvasztjuk és az összeragasztott linzereket félig megmártjuk benne. A mártott linzereket sütőpapírra tesszük és addig, amíg a csoki meg nem szárad, dekorcukorral (pl. jégcukorral vagy karamellizált cukorral) megszórjuk a csokis részt

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>