Hagymás-joghurtos fehérkenyér

Most nézem, hogy volt már egy hasonló ízesítésű kenyerem csak az teljes kiőrlésű lisztekből készült. Most viszont egy finom gulyásleves mellé készült.

Így készült lépésről-lépésre:
2 nagy csomag újhagymát megmosok, felkarikázok,
1 ek kacsazsíron megdinsztelem.
(hűűű, de finom illata volt! :-))
Közben:
1,5 dl íróban (házi sajt készítés mellékterméke)
2 tk barna cukorral
2,5 dkg friss élesztőt felfuttatok.
Közben beleszóróm a kenyérsütő üstjébe a szárazakat:
10 dkg kölespehely
70 dkg sima fehér liszt
6 ek (kb. 3 dkg) burgonyapehely
1 tk só
1 ek sikér
1 tk aszkorbinsav (nem lesz tőle savanyú)
Amikor kész a hagyma, és az élesztő is felfutott, a kenyérsütő üstjét beteszem a gépbe, bekapcsolom. Én mindig először a szárazakat keverem össze jó alaposan. Ha már homogénnek látom, lassan hozzácsurgatom az élesztős írót, mehet bele a hagyma is.
Lassan adagolom a nedveseket, figyelve a tészta állagára.
1,5 dl joghurt
1,5 dl langyos tej
6 ek olíva olaj.
Jól kidagasztja a gép, kelesztem még 1 órát. Átteszem a formába, ahol még kel kb. fél órát. Jó vízgőzös sütőben sütöm, 200 C fokon 10 percig, majd 180 C fokon kb. 30 percig.
Fantasztikusan finom, omlós, igazi hagymás ízű kenyér lett!

Mackókonyha

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/