Diós csók

Az egyszerű és gyorsan elkészíthető diós csók receptjét Blahunka Ági küldte.

Hozzávalók:
5 db tojásfehérje
20 dkg cukor
10 kanál hideg víz
20 dkg darált mandula
30 dkg darált dió
2 evőkanál amorettó likőr
2 kávéskanál juharszirup
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
5 tojás fehérjét felverünk 20 dkg cukorral és 10 kanál hideg vízzel. A felvert fehérjéhez hozzá tesszük a 30 dkg darált diót és még kb. 14-20 dkg darált mandulát. Az elkészített anyagokhoz még adunk 1-2 evőkanál amorettó likőrt és két kanál segítségével kis gombócokat rakunk a tepsibe, amelyet sütőporral bélelünk ki.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütjük a gombócokat. A megsült gombócokat felolvasztott csokoládéval vonjuk be. Ezáltal még ízletesebb lesz a diós csók.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/