Baconos endívia saláta
Baconos endívia saláta
Hozzávalók:
25 dkg szeletelt húsos bacone szalonna
1citrom
1 kávéskanál csípős mustár
2,5 dl olívaolaj
50 dkg endívia saláta
2 evőkanál borecet
Só, bors
Elkészítés:
A szalonnát kis darabokra vágjuk, a citrom levét kicsavarjuk.
A tojásokat lobogó, sós vízben 10 perc alatt keményre főzzük. A megfőtt tojásokat először tegyük hideg vízbe, majd pucoljuk meg. Szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját, a fehérjét kis kockákra vágjuk. A sárgáját a citromlével és a mustárral kikeverjük, sózzuk, borsozzuk és állandó keverés mellett az olajat hozzáadjuk, a mártást így jól besűrítjük.
Az endíviát aprítsuk kis darabokra, tegyük salátástálba.
A szalonna darabokat pirítsuk meg földimogyoró-olajban, szűrőkanállal szedjük a salátára.
A zsiradékot öntsük ki a serpenyőből, öntsük bele az ecetet és a szalonnadarabokat belekapargatva az edény oldaláról, forraljuk fel az ecetet, öntsük a salátára. Szórjuk meg tojásfehérje-kockákkal, keverjük át. És azonnal tálaljuk. Az öntetet külön tálalva kínáljuk hozz.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/
Kapcsolódó cikkek:
Túrós-málnás ketogén desszert
Gluténmentes étrend egy hétre
Kérdezz-felelek a gluténmentes étrendről
Gluténmentes és magaddal viheted. Mi az?
Hogyan álljunk át gluténmentes étrendre, és hogyan ne?
Hazai siker, amire büszkék lehetünk
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Pizza házilag: sonkás bazsalikomos, csirkemájragus
Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával, citromos-petrezselymes olajjal
Véget ért a Patricius Borház, borfalat versenye...