Tiramisu 2
Az eredeti tiramisu receptem is fent van a BLOG-ban, most viszont kicsit másképpen alakítottam ezt a finomságot. Nem akartam tojást tenni bele, ezért a következőképpen készítettem:
Hozzávalók:
- 36 db 10 cm hosszúságú piskóta (Savoiardi Ladyfingers keksz), 3×12 darabos csomag
- 13×21 cm téglalap alakú magas üvegtál (az ideális olyan tál lenne ami pont olyan széles mint a piskóták, lehet ilyet kapni tiramisu tál néven a konyhás butikokban)
- áztató lé
- krém
- kakaópor behinteni a tetejét
Áztató lé:
- 1 pohár víz
- 1 kanál porcukor
- 1 kanál instant nesskávé
- konyak ízlés szt.
Krém:
- 2×200 ml tejszín
- 2×200 gr mascarpone vagy ilyen típusú krémsajt
- 2 csésze porcukor
A krémhez először felverem a tejszínt, majd belemixelem a porcukrot és a krémsajtot. A piskótákat megforgatom az áztató lében, majd egymás mellé helyezem őket a tálba. Miután az első réteg piskóta fedi a tál alját, teszek egy réteg krémet. Erre megint egy réteg piskóta jön, majd krém. A legfelső réteg krémre jó vastag kakaóréteget szitálok.
Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>
Kapcsolódó cikkek:
Fokhagymás garnélarák (Γαρίδες με σάλτσα σκόρδου)
Hogyan láthatjuk biztosan kedvenc oldalaink Facebook megjelenítéseit?
Meggyes csokoládés sütemény - Κεϊκ με σοκολάτα και βύσσινο
Meggylekvár (Μαρμελάδα βύσσινο)
Meggy 2012
Édes kenyerek egyházi szertartásra
Briam - zöldségragu
Itt a meggysüti ideje!
Hogyan kávéznak a görögök?
Szőlőlevél töltike akció 2012