Tiramisu 2

Az eredeti tiramisu receptem is fent van a BLOG-ban, most viszont kicsit másképpen alakítottam ezt a finomságot. Nem akartam tojást tenni bele, ezért a következőképpen készítettem:

Hozzávalók:

  • 36 db 10 cm hosszúságú piskóta (Savoiardi Ladyfingers keksz), 3×12 darabos csomag
  • 13×21 cm téglalap alakú magas üvegtál (az ideális olyan tál lenne ami pont olyan széles mint a piskóták, lehet ilyet kapni tiramisu tál néven a konyhás butikokban)
  • áztató lé
  • krém
  • kakaópor behinteni a tetejét

Áztató lé:

  • 1 pohár víz
  • 1 kanál porcukor
  • 1 kanál instant nesskávé
  • konyak ízlés szt.

Krém:

  • 2×200 ml tejszín
  • 2×200 gr mascarpone vagy ilyen típusú krémsajt
  • 2 csésze porcukor
A krémhez először felverem a tejszínt, majd belemixelem a porcukrot és a krémsajtot. A piskótákat megforgatom az áztató lében, majd egymás mellé helyezem őket a tálba. Miután az első réteg piskóta fedi a tál alját, teszek egy réteg krémet. Erre megint egy réteg piskóta jön, majd krém. A legfelső réteg krémre jó vastag kakaóréteget szitálok.

Ágni görög konyhája

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>