Spenótos óriásbab sütőben (Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι)

Ez a recept hasonló a már leírt óriásbab a sütőben c. bejegyzésben leírthoz, annyi a különbség, hogy spenót is van benne.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg óriásbab
  • 1 nagy hagyma
  • 1 csésze olívaolaj (legalább)
  • 1 konzerv paradicsom (400 gr) vagy érett, leves turmixolt paradicsom

A spenótos „töltelékhez”

  • 500 gr spenót (aki szereti tehet bele 1 kg-t is, az eredeti receptben ennyi van)
  • marék petrezselyem
  • marék zöldkapor
  • 3 zöldhagyma

Elkészítés:

1. A babot beáztatjuk éjszakára, majd addig főzzük sós vízben amíg megpuhul. Én a főzőlevébe szoktam babérlevelet is tenni. Miután megpuhult (de nem főtt szét!!),  leszűrjük és a babszemeket beöntjük egy tepsibe.

2. A hagymát apróra vágjuk és a fél pohár olajjal üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet vagy az összeturmixolt paradicsomot és összerotyogtatjuk (pár perc).

3. Ezután ezzel a mártással leöntjük a babot és kipótoljuk a bab lefőtt vizével, annyira,  hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a maradék fél pohár olívaolajat és sütőben majdnem készre pirítjuk.

Időközben a megtisztított és darabolt spenótot megfonnyasszuk: kb. 1/2 csésze olívaolajban üvegesítjük a zöldhagymákat, erre rátesszük a spenótot, a petrezselymet és kaprot és addig forgatjuk vigyázva, amíg teljesen összeesik (pár perc). Hozzáadjuk a babhoz, óvatosan kicsit összekavarjuk és készre pirítjuk.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/