Spenótos óriásbab sütőben (Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι)
Hozzávalók:
- 1/2 kg óriásbab
- 1 nagy hagyma
- 1 csésze olívaolaj (legalább)
- 1 konzerv paradicsom (400 gr) vagy érett, leves turmixolt paradicsom
A spenótos „töltelékhez”
- 500 gr spenót (aki szereti tehet bele 1 kg-t is, az eredeti receptben ennyi van)
- marék petrezselyem
- marék zöldkapor
- 3 zöldhagyma
Elkészítés:
1. A babot beáztatjuk éjszakára, majd addig főzzük sós vízben amíg megpuhul. Én a főzőlevébe szoktam babérlevelet is tenni. Miután megpuhult (de nem főtt szét!!), leszűrjük és a babszemeket beöntjük egy tepsibe.
2. A hagymát apróra vágjuk és a fél pohár olajjal üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet vagy az összeturmixolt paradicsomot és összerotyogtatjuk (pár perc).
3. Ezután ezzel a mártással leöntjük a babot és kipótoljuk a bab lefőtt vizével, annyira, hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a maradék fél pohár olívaolajat és sütőben majdnem készre pirítjuk.
Időközben a megtisztított és darabolt spenótot megfonnyasszuk: kb. 1/2 csésze olívaolajban üvegesítjük a zöldhagymákat, erre rátesszük a spenótot, a petrezselymet és kaprot és addig forgatjuk vigyázva, amíg teljesen összeesik (pár perc). Hozzáadjuk a babhoz, óvatosan kicsit összekavarjuk és készre pirítjuk.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/