Marhahús bébicukkinikkel (Μοσχαράκι καπαμά με κολοκυθάκια)

Ma volt az a nap, amikor annyit ettem, hogy még mindig rosszul érzem magam, pedig azóta már egy nagyot sétáltam is, hátha könnyebb lesz az emésztés. Történt ez úgy, hogy a mai ebéddel nagyon elpepecseltem, a zöldségeket rendre tettem az ételhez, majd mikor megfőttek kiszedtem, és mivel nem reggeliztem rendesen, hát a kóstolás mindig úgy sikerült, hogy egy kis tányérra való ételt befaltam. Így mire ebédhez kerültem már igaziból nekem nem szabadott volna ennem, de annyira szeretem én is ezt az ételt, hogy nem álltam meg és rendesen beebédeltem. Na azóta csak nyögök, pedig a kutyát is megsétáltattam, de a pocakom nem akar a helyére kerülni. Szinte hihetetlen, hogy erről az ételről csak felületesen írtam ITT.
Annyira hétköznapinak éreztem, hogy eddig nem tartottam érdemesnek arra, hogy bővebb beszámolót kapjon. Pedig elég nagy odafigyelés kell ahhoz, hogy az étel olyan állagú legyen, amilyennek lennie kell, hisz össze kell főzni húst és zöldséget, mindkettőnek puhának kell lennie, de egyiknek sem szabad szétfőnie. Habár én a marhahúst úgy szeretem, annyira puhán, hogy majdnem szét van főve.. A zöldségeknek azonban nem szabad túl sokat főniük, azért, hogy normális tartásuk legyen majd a tányéron, de élvezhető legyen szájunk, nyelvünk, ízlelőbimbóink által is.
Hozzávalók:
1 kg marhahús, nagyobb darabokra vágva
2-3 cikk fokhagyma
1 hagyma apróra vágva
1 kg bébicukkini
2-3 krumpli nagy kockákba vágva
2-3 sárgarépa karikázva
2 lk paradicsompaszta
van aki tesz hozzá késhegynyi cukrot (én nem)
2 lk apróra vágott petrezselyemzöld
só, bors
A marhahúst itt az ilyen paradicsomos, fazakas ételekhez mindig nagy kockákra vágva kérik és kapják  hentestől, ezeket “merides”-nek nevezik ami tulajdonképpen adagot jelent. Valamikor a görög ételeket megpróbáltam magyarosan kis kockára vágott hússal elkészíteni, de nem ízlett, úgyhogy maradok a görög ételek görögös elkészítési módjánál. A húskockák mindegyikébe szoktam szúrni egy kis darab fokhagymát. Utána a húsokat konyhapapírra teszem és felitatom a nedvességet, majd kisütöm forró, bő olívaolajban, kuktába teszem.Az olajban megfuttatom a  hagymát, a krumplit és sárgarépát, majd a húshoz teszem. felöntöm vízzel, a vízben elkeverem a paradicsompasztát. Annyi víz kell, hogy majdnem ellepje a hozzávalókat. Sózom, borsozom és fedelét becsukva, odateszem főni. Kb. 10-15 perc múlva kinyitom, kiszedem a krumplikat és sárgarépát, a húst tovább hagyom puhuljon. Kb. 30 perc múlva a húsnak is kész kell lennie. Én ilyenkor le szoktam szűrni a levet, áttöröm, hogy a krumpliról leszakadt darabkák, meg a  hagyma is átpréselődjön. Visszateszem a lét és a húst és hozzáteszem a cukkinit, becsukom a fedőt és megint annyit főzöm, amennyi a cukkiniknek kell, kb. még 10 perc. Mindent vigyázva kiszedek, majd a levet besűrítem egy kanál liszttel, még 5 percet nagyon alacsony hőfokon főzöm majd tálalok. A gyereknek mindig van hozzá rizs is, mi friss kenyérrel szoktuk fogyasztani, hisz ez egy olyan étel ahol köret és hús együtt vannak.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---