Maradék hús felhasználása itt és ott
A maradék főtt húst görögösen, legtöbbször kockára vágva római salátából készített friss salátába keverem. Ezt lehet esetleg még fokozni azzal, ha 1-2 lk majonézt keverünk az egészhez.
Svédországban hagyományosan Pytt i panna (Pütt i pánná)-t készítenek belőle.
Hozzávalók (4 személyre):
- 800 g krumpli
- 2 hagyma, apróra vágva
- 5 dl apró kockára vágott fött/sült hús
- só, bors
- worcestershire szósz
- 4 tojás
- céklasaláta
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát a krumplival és a hússal megpirítjuk. Lehet főtt hideg krumplit is használni, akkor hamarabb megvan. Ha nyers krumplit használunk, akkor le is fedhetjük időközben, hogy hamarabb puhuljon.
Sózzuk, borsozzuk.
Lehet worcestershire szósszal ízesíteni (aki szereti).
Tükörtojással és céklasalátával tálaljuk.
A recept Enikőtől származik.
Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>
Kapcsolódó cikkek:
Fokhagymás garnélarák (Γαρίδες με σάλτσα σκόρδου)
Hogyan láthatjuk biztosan kedvenc oldalaink Facebook megjelenítéseit?
Meggyes csokoládés sütemény - Κεϊκ με σοκολάτα και βύσσινο
Meggylekvár (Μαρμελάδα βύσσινο)
Meggy 2012
Édes kenyerek egyházi szertartásra
Briam - zöldségragu
Itt a meggysüti ideje!
Hogyan kávéznak a görögök?
Bross maradék anyagokból