Citromos muffin (Μάφινς με λεμόνι)

Nem igazán nyári sütemény, de mit csináljak, ha még mindig bőven van a citromfánk terméséből és hihetetlenül frissek, csak úgy egy nylonzacsiban a hűtőben. Azért a sárga színük mélysárga lett és a fagyasztáson kívül, töröm az agyam, hogyan használjam fel őket. Az igazi egy citromos fagyi lenne..de egyelőre ez született, mert ez hamar megy.
Ezt a receptet úgy is el lehet készíteni, hogy egyben kisütni az egészet, de akkor lehet, pár perccel tovább kell sütőben hagyni.
Ebben a kevert süteményben az a fantasztikus, hogy a citromokat egészben kell felhasználni, szőröstül bőröstül:), így sülés alatt az egész házban fantasztikus illatok terjengenek..
Hozzávalók:

250 gr olvasztott vaj vagy margarin
300 gr kristálycukor
4 tojás
2 közepes, tökéletes formára és kinézetre, bio citrom
300 gr “puha” liszt
2 kiskanál sütőpor

A porcukor-glasszéhoz:
4 púpos kanál porcukorhoz lassacskán annyi citromlécseppet adni, hogy vastag krémmé alakuljon kavarás közben. A citromíz kiemeléséhez ajánlatos nagyon pici sót adni hozzá (5 szem vastag só).

Elkészítés:

A citromokat alaposan megmostam, majd több nagyobb darabba vágtam. Ezután a  cukorral együtt alaposan összemixeltem őket. Miközben a mixer dolgozott, egyenként hozzáadtam a  tojásokat és az olvasztott vajat. Miután alaposan összekeveredtek, leállítottam a mixert és a keveréket átettem egy másik mély tálba. Hozzáadtam a sütőporos lisztet és jól összekevertem mindent egy fakanállal. Ennyi volt az előkészítés.
Nekem összesen 14 muffinom lett. A muffinformába mindig teszek muffin-papírt, mert hanem elég nehéz kimosni. Kb. 45 percet sütöttem, addig, amíg a muffin közepébe szúrt kötőtűre:) nem ragadt semmi.

Kihűlés után leöntöttem őket a citrom-glasszéval.
A muffinok tetejét friss citromreszelékkel szórtam meg.

A receptet a tastefull.gr-n találtam.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!