Belsőségkorcsolyák húsvétra (Γαρδουμπάκια)
Hozzávalók:
1 báránybelsőség:
belek
máj (ha a májat nem használjuk fel az együtt kötésre, „könnyebb” lesz az étel)
tüdő
szív
has (elhagyható)
4-5 friss hagyma
1 marék friss ánizs
oregano
2-3 friss paradicsom apróra vágva (elhagyható)
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:

1. A hasfalat kifordítjuk, jól átmossuk, leforrázzuk és lekaparjuk a „bundás” részét. Ecetes vízben picit megáztatjuk majd hosszúkás darabokra vágjuk. Előkészítjük a többi belsőséget a magiritszánál leírt módon, de nem apróra vágjuk hanem hosszúkás darabokra (ujj hossz).
2. A belsőségdarabokat vagy egyenként (ekkor a májat is fel lehet használni) vagy egy-egy darabot mindegyikből és együtt, körülcsavarjuk szorosan egy réteg béllel, majd a közepén 3-4szer áttekerjük hogy ne tekeredjen le a bél az ételdarabokról.
3. Tepsibe egymás mellé helyezzük az íjmódon előkészített belsőségdarabokat, leöntjük egyenletesen a pirított hagymával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott paradicsommal, megszórjuk bőven oreganoval, leöntjük az olívaolajjal és felöntjük annyi vízzel hogy majdnem ellepje, majd betesszük a sütőbe. Zsírjára sütjük.

4. Melegen frissen csavart citromlével és friss kenyérrel tálaljuk.

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET !!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/