Almás palacsinta (Κρέπες με μήλο)

Pár régebbi almámat szerettem volna felhasználni, így készítettem almás palacsintát: ilyet annak idején anyai nagymamám készített és nagyon kellemes emlék van bennem, annak ellenére, hogy az ízét nem tudom felidézni. Egy biztos, a mainak nem volt olyan az íze. Ennek oka pedig az almában keresendő. Már máskor is megfogadtam, hogy a régi almákat nem használom fel ilyesmire, legfenneb  krumplipürébe, aztán megfeledkezem róla. A lényeg: akkor finom a palacsinta, ha az alma is jó minőségű, leves, zaftos, savanykás! Rossz almát inkább ki kell dobni! A mai palacsintáimba nem kerültek rossz almák, de jók sem, így az eredmény számomra mérsékeltnek tűnt. A palacsinta ízét tálaláskor feldobtam, férjemnek nagyon ízlett, úgyhogy rossz nem lehetett:) Én is alaposan befaltam belőle (sajnos..).



Hozzávalók:
(15-20 palacsinta):
25 gr finomliszt
1 kanál olaj
2 kanál kristálycukor
1 tojás enyhén felverve
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
1 mokkáskanál só
0,5 l tej
3 kisebb alma vagy 2 nagyobb alma

A hozzávalókat a  szokásos módon összekeverjük, majd a végén, mikor a tészta sima és nem csomós, belereszeljük a reszelő nagy lyukú részén átreszelt hámozott almákat. Ezt a masszát sütjük ki, én mindig kisebb palacsintákat sütök a szokásosnál, kb. feleakkorákat.

Tálra szedjük, mindegyiket megszórjuk porcukorral, tört dióbéllel és mézet csorgatunk rájuk.
Jó étvágyat!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/