Almás palacsinta (Κρέπες με μήλο)
Hozzávalók:
(15-20 palacsinta):
25 gr finomliszt
1 kanál olaj
2 kanál kristálycukor
1 tojás enyhén felverve
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
1 mokkáskanál só
0,5 l tej
3 kisebb alma vagy 2 nagyobb alma
A hozzávalókat a szokásos módon összekeverjük, majd a végén, mikor a tészta sima és nem csomós, belereszeljük a reszelő nagy lyukú részén átreszelt hámozott almákat. Ezt a masszát sütjük ki, én mindig kisebb palacsintákat sütök a szokásosnál, kb. feleakkorákat.
Tálra szedjük, mindegyiket megszórjuk porcukorral, tört dióbéllel és mézet csorgatunk rájuk.
Jó étvágyat!
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/