Gyere, együnk bográcsgulyást!

HősNőkblogok

Egy igazi nyár elképzelhetetlen egy-két hétvégi bográcsozás, grillezés, szalonnasütés nélkül.

Kérdés, hogy mi is kerüljön a bográcsba….

Főhet benne pörkölt, gulyás, paprikáskrumpli…..

Én most a gulyáshoz adok Neked receptet.

Íme a bevásárlólista:

-25 dkg sertéscomb

-25 dkg marhalábszár (kétfajta húsból finomabb)

– kb. 1-1,5 dl olaj

– 2 fej vöröshagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 db zöldpaprika

– 1-2 db paradicsom

5 dkg őrölt pirospaprika

– 1⁄2 kg burgonya

– ízlés szerint őrölt kömény

– ízlés szerint

– kb 2 liter víz

– ha szereted, akkor főzz bele kb. 10 dkg csipetkét

– akár lecsó is mehet bele (kb. 20 dkg)

Hogy is kezdj hozzá?

A hagymát vágd apróra, s süsd üvegesre az olajon! A húst kb. 2*2 cm-es kockákra vágd! Ezután húzd el a tűztől, s szórd meg pirospaprikával! (ne a tűz felett, mert, ha megég, akkor keserű lesz a gulyás) Miután elkeverted a paprikát, öntsd rá az apróra vágott húst, s önts rá annyi vizet, hogy ellepje és rakd vissza a tűz felé! Ízesítsd fokhagymával, sóval, köménnyel! Miközben fő, pucold meg a krumplit, vágd kockára, mosd meg! Kóstold meg a húst, s mikor már majdnem teljesen puha, akkor rakd hozzá a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot (vagy a lecsót)! Mire a krumpli megfő, akkorra a hús is jó lesz! A csipetkét külön főzd meg a gulyásból kivett lében, hogy ha szétfő, akkor ne rontsa el az egész művet!

Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, akkor adhatsz hozzá egy kis bort is.

Ha szereted a füstölt ízt, az az elején az olaj helyett apróra vágott szalonnát is süthetsz, s annak zsírján dinsztelheted a hagymát.

Természetesen egy üveg vörösbor beszerzéséről se feledkezz meg, mert az illik egy igazi bográcsoshoz!

Jó étvágyat!

Te hogyan főzől bográcsost? Várom tapasztalataidat!

Ha szeretnél minden héten praktikákat kapni, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Share/Bookmark

Háziasszonysuli

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

One thought on “Gyere, együnk bográcsgulyást!”

  1. A költözés kapcsán, az új házunk pincéjében mindenféle kincseket találtunk, köztük bográcsot és hozzá állványokat is. Elajándékoztuk. Persze olyanoknak, akik majd később meghívnak bográcsozásra 😀

    Két napig morfondíroztam: megtartsuk, ne tartsuk? Fogjuk mi ezt használni? A vége egyértelmű lett: inkább adjuk annak, aki rendszeresen használja majd, mi pedig majd betérünk pár falatra 🙂

    De most a cikktől nagyon éhes lettem! 😀

Comments are closed.