Valentin nap

Ki is volt  Valentin valójában?- állítólag  római pap volt, aki fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején,  hitéért elfogták és börtönbe zárták, hogy kik tehették, vannak sejtésem, de nem vagyok antiszemita.
Van egy  másik történet is, mi  szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket, mivel jobb ha egy katona egyedülálló.
A harmadik variáció,  Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: “A Te Valentinod” Na hát!- akkor ezért a nagy felhajtás, mert általában van mindenkinek egy Valetinja.
Persze ez Magyarországon egyszerűen csak Bálint nap, melyhez népi hagyományok köthetők, a népi hagyomány szerint ha Bálint-napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés, na én csak ennyire tisztelem, tartom érdemesnek ezt a napot, bár pihent kiagyalók szerint a Valentin nap a szerelmesek ünnepe, de ma már  ott tartunk nem csak a szerelmesek, hanem sokszor családtagok, vagy közeli barátok is megajándékozzák egymást egy-egy testre szabott, szívet melengető ajándékkal Szent Valentin neve napján. Ez csak olyan úri hóbort, Magyarországra csak a nagy demokratikus átalakuláskor ért ide, azóta trendi, a művelt nyugaton elég régóta tartják, mi meg miért is ne majmolnánk, hiszen mindent koppintunk, csak az életszínvonal marad el, azt nem másoljuk.
Nem rosszmájúság azt mondani, hogy  a Valentin napot a virágkereskedők találták ki, hogy még egy alkalmat teremtsenek bevételeik gyarapítására, aztán követték őket a többi kereskedők, sőt a vendéglátóipar is. nézz csak körül a reklámok között a neten, Valentin napi akciók, Valentin napi ajándékok, Valentin napi rendezvények, Valentin napi wellness.
Lehet sokan várják ezt a napot, és kedvelik, én mindenesetre nagyon utálom a Valentin napi összes őrületet.

Megírom.Net

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---
---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---