Tested a fegyvered!

Testünk szavak nélkül is rengeteg információt ad embertársainknak. Gesztusaink, kéz és fejtartásunk, mimikánk, öltözködésünk, mind-mind megannyi jelentést hordoz akarva, vagy akaratlanul is. Nem is beszélve szemünkről, mely képes minden érzést pontosan, érzékletesen megjeleníteni.

Sokszor és sokan írtak már arról, mit üzen testünk beszéde. Hogy mikor, milyen jelentést adhatunk egy-egy tudat alatti rezzenésünknek.
Például a tág pupilla az érdeklődés egyértelmű jele. Míg a szűk pupilla, haragra, egyet nem értésre figyelmeztet. Az egyenes testtartás nyitott magatartást jelez, míg a görbe tartás, bizonytalanságot, félelmet vetít a potenciális kommunikációs partnernek. A mimika adott lelki állapotunkról nyújt információt, míg szemünk ritkán ad fals képet érzelmeinkről, éppen ezért is nevezzük lelkünk tükrének.
Számtalan formája és jelentése van minden egyes mozdulatunknak. Éppen ezért mindig arra figyelmeztetnek a testbeszéddel foglalkozó szakemberek, hogy ne egy, hanem legalább három jelből szűrjük le a konzekvenciát. Mert sokszor mikor beszélünk valakivel, mást érzünk vele kapcsolatban, mint azt szavai tükrözik le. Hívhatjuk tudatos vagy tudattalan félrevezetésnek ezt a jelenséget. Mind éreztünk már hasonlót. Ösztönösen érezzük, ha hazudnak nekünk.
Személyes tapasztalatom is ezt mutatja. A szavak olyan gyorsan leperegnek rólunk, de a testünk sokkal beszédesebb kommunikációt folytat, minthogy azt puszta szavakkal leírjuk. Érezzük, ha valami nem stimmel a mondanivalóban….
Hiszen régebb óta életünk, kommunikációnk része, mint maga a hangalkotás folyamata és a beszéd. Ám ez fel se mérhető ahhoz képest, hogy mennyiszer hagyatkozhatunk még ma is az állati sorból kijuttató ösztönünkre. A testbeszédet már nem kellene tanulnunk. Mégis most megbomlani látszik test és elme szövetsége. Több ezer éve része létünknek, most azonban elveszni tűnik ez a természetes képességünk. Rohamos fejlődésnek indult az elme, és ennek érdekében hátrébb lett tolva a testi ösztön.
Hogy zsenikké válhassunk el kellett vállalni a felsőbb rendű faj elméletét. S igen, mind tudjuk honnan ered az eredeti tan. A germán világ sok jót és még több rossz ismeretet adott az egész világnak.
Ám a tapasztalatok, mindig hatással van életünk alakítására.
Globalizáció! Technikai vívmányok! A rohamos fejlődések hátterében, mindig volt egy- egy tejhatalmú népvezér. A hatalom, az uralkodni vágyás, a feltétlen ítélkezés! Mind, mind emberi sajátosság. Önnön puszta valónkat, hol felmagasztaljuk Istenhez hasonlatos alakhoz, hol gyarlóvá tesszük, amennyire csak egy állat képes tenni önmagát. A saját testi valónkkal, származásunkkal, értelmünkkel egyértelműen nem vagyunk tisztában. Gépekre hagyatkozunk, életünk felett lassan mások veszik át az irányítást, s mi már az alapokat is elfeledtük.
Akkor mégis hogyan lehet testünk a fegyverünk? Ha újra merünk hagyatkozni, megérzéseinkre, akkor lehet még az.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

 

Minden ami a felszín alatt rejtőzik

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---