Mesterséges édes élet

A cukorfajták és természetes édesítőkről szóló írás mellé mindenképpen  szeretnék egy bejegyzést szánni a mesterséges édesítőszerekről, cukorpótlókról. Mivel egyre gyakrabban feltűnnek élelmiszer címkéken és áruházak polcain érdemes megismerni őket.

Mint tudjuk, vannak olyan étrendek, melyekben a cukor semmilyen formában nem fér bele. Ilyen megszorításokkal kell élniük a cukorbetegeknek és túlsúlyosaknak is. Mivel az édes ízt mindenki szereti, ha megtiltják a fogyasztásukat, sajnos erős tiltakozást válthat ki. Az olyan diéta, ami a legkedveltebb íz megvonásával jár sajnos szinte betarthatatlan. Ezért találták ki a mesterséges édesítőket.

Cukorpótlók:

Ezek az ízesítők rendelkeznek energiatartalommal. Ide sorolhatók a cukoralkoholok, Jellemzőjük, hogy a vékonybélben csak részlegesen szívódnak fel ezért nem hasznosulnak teljesen. Jól tűrik a hőt, nem veszítenek édesítőerejükből, így lehet őket használni sütéshez, főzéshez. A hátrányuk viszont az, hogy napi 20-30 g felett hasi görcsöket, puffadást esetleg hasmenést is okozhatnak. Édesítőerejük a répacukorhoz képest 0.4-1. Nagy hátrányuk még az áruk, mivel elég magas az előállítási költségük, ezért borsos áron kaphatjuk csak meg őket.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

A gazdagság receptje