Ízfokozók vagy igazi ízek?
Ami egészséges az, miért tűnik íztelennek?
Az ételeknek tápláló üzemanyagként kell működni annak érdekében, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű és minőségű energiához és ásványi anyaghoz jusson. Gondoljunk bele, ha rossz minőségű benzint tankolunk, mennyivel gyengébb az autónk teljesítménye. Az evés nem csak azt a célt szolgálja, hogy bedobáljunk valamit a bendőnkbe, és gyorsan elmúljon az éhség érzet.
Vannak ételek, melyek nem is tűnnek egészségtelennek. Látszólag zöldségből készülnek és nem is édesek. Ilyen például a burgonyaszirom. Zöldségből készül persze, DE: ízfokozóval ízletesebbé téve, egy zacskó elfogyasztása után eltelve és jóllakva érezzük magunkat. Majd jön az ördögi kör: mivel szervezetünk sós étel elfogyasztása után szeretne kiegyenlíteni, édeset kívánva leöblítjük egy pohár kólával, vagy más cukros üdítővel. Ugye belátjuk, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem járul hozzá, de a testzsír növekedéséhez annál inkább.
Az ízfokozók, amiket ezekhez az élelmiszerekhez használnak tompítják a természetes ízérzékelésünket, és szinte függőséget okoznak.
Pár tanulmány bizonyítja, hogy ezeket az egészségünkre káros, üres kalóriákat tartalmazó ételeket és italokat nem lehet egyik napról a másikra kiiktatni az életünkből csak tudatos és tervezett lépésekkel.
Képzeljük el, hogy ez egy megvalósítandó feladat, tervezzük meg a lépéseket, valósítsuk meg és a jutalom a változtatásért, hogy sokkal jobban fogjuk érezni magunkat!
Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/