Gyógyító tápanyagok

Vannak élelmiszerek, amelyek jótékony, egészségjavító hatásuk miatt szinte orvosság számba mennek. A jótékony hatásuk abban is rejlik, hogy nem csak a tünet kezelését szolgálják, mint általában a gyógyszerek, hanem magát a bajt orvosolják és fogyasztásukkal elejét is vehetjük betegségeknek.

Isten mannája: a búza fű és a búza csíra

Már az ókori egyiptomiak is csíráztatták a gabonaszemeket. Amikor a csíra kibújt, kedves halottjuk sírjába tették. A gabonacsíra a halál utáni újjáéledést jelképezte számukra.

A búzacsíra a szó szoros értelmében élő és táp-egész táplálék. A száraz búzaszem a csírázóhoz képest nem él, viszont az az életlehetőség ott rejtőzik benne. Csírázáskor átalakul életté, és vitaminok, enzimek, nyomelemek keletkeznek benne, melyek az élethez szükségesek. Esszenciális aminosavakat, telítetlen zsírsavakat, A-,E-,és B-vitaminokat, folsavat, foszfort, magnéziumot, kalciumot, káliumot, vasat, mangánt, rezet, jódot tartalmaznak a csírák.

Akik természetes és valóban erősítő szerre vágynak, fogyasszanak rendszeresen búzacsírát. Bioboltokban, reformboltokban vásárolhatunk étkezési búzacsírát. Ezt tulajdonképpen bármelyik ételünkhöz hozzákeverhetjük. Nem szabad sütni, főzni vele, az elkészített ételhez adjuk hozzá, hogy maradéktalanul benne maradjon a tápérték. Búzacsírát otthon is készíthetünk. A friss csírát kefirbe, joghurtba, müzlibe de még vajas kenyérre is tehetjük.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>