Eszel elég halat?

Karácsony táján a felújított piacot végre megnyitották a környékünkön. Nagyon nagy örömmel fogadtam, hogy van halas pult is. Illetve korábban is volt, ám csak karácsonykor nyitott ki, így kerületünk és környéke erről a piacról nem jutott halhoz hétköznap.

Érdekes hazánkban a hal evés vagy inkább hal nem-evés. Folyónk, tavunk van bőven. Benne gazdag halállomány, az áruházak hűtőpultjai is nagy választékot kínálnak, mégis csak karácsony környékén van sorban állás a halért. Pedig halat enni nagyon is egészséges.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Nem volt ez mindig így. Egy XVI. századi erdélyi szakácskönyvből kitűnik, hogy hazánk igen nagy halfogyasztó volt egykor. Böjt idején ez a fajta hús megengedett volt, ezért került gyakrabban az asztalokra. Sajnos a századfordulóra a könyv által említett halakból majd 40-féle teljesen eltűnt és az elkészítési módjuk is lecsökkent. Mostanra ez az ismeret annyira leszűkült, hogy a halászlé és a rántott hal után szinte meg is szűnik a konyhatechnológiai ismeret.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---