Esküvői köszönő ajándék ötletek

A hétvégi mézeskalács sütikönyv akció előkészületein ismertem meg annak a hölgynek a munkáit, aki szintén készít esküvőkre mézeskalács köszönő ajándékot is. Ezek a legtöbb esetben inkább jelképes, később emlékként megmaradó kisebb tárgyak, amelyek az esküvőn résztvevő családtagok, barátok, ismerősök számára is egy emléktárgy a nagy napról.

Így jött a gondolat, hogy összegyűjtök pár kedves, praktikus ötletet, amellyel az ifjú pár meglepheti a vendégeket.

A köszönő ajándék csak nálunk újdonság – tudtam meg -, másutt régi szokás. Európában az olaszok hozták divatba, de ők is Szicíliából vették át, ahol nincs lagzi La bonbonierre, vagyis köszönő ajándék nélkül. Lényege, a termékenységet jelképező három szem cukrozott mandula, csinos tüllzacskóban, amelyet ötletes apróságokkal is kiegészítenek aszerint, hogy kinek mennyire futja.

Már nálunk is kaphatók a mandulacsomagok és kísérőik: apró ezüst emléktárgyak. Mindenki tetszése szerint választhat közülük autót, biciklit, állatfigurát, különféle szerencsehozó mütyürkét. A vendéglátók kitesznek az asztalra egy hatalmas papírtortát, ebből lehet elvenni az ajándékkal bélelt papírszeletet. Benne cédula, a jegyesek nevével és a házasságkötés dátumával.

Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/