A világörökség része lehet a mediterrán étrend

HősNőkblogok Az olaszok szerint a hosszú élet titka a mediterrán étrend, nem csoda, hogy a szicíliai bábszínház és a szardíniai pásztorének után ezt is a világörökség részének szeretnék tudni.

Az olaszok életében a közös ebéd nem egyszerű üzemanyag-felvétel, hanem olyan öröm, ami a családot is összetartja. Nem véletlenül igyekeznek mindent megtenni azért, hogy még inkább felhívják a figyelmet a mediterrán étrend jótékony hatásaira. Például azzal, hogy elérik, csakúgy, mint a Kínai Nagy Fal, vagy az egyiptomi piramisok, a mediterrán étrend is a világörökség részévé váljon.

Olaszország négy éve a görögökkel, a spanyolokkal és Marokkóval együtt már megpróbálta keresztülvinni javaslatát az UNESCO-n, de a szervezet akkor elutasította a kérésüket. Idén újra beadták a kérelmet, melyben hangsúlyozták a mediterrán étrend egészségmegőrzésben játszott fontos szerepét is. Ezekben az ételekben ugyanis komoly szerep jut a gyümölcs és zöldségféléknek, a hangsúly pedig a friss, szezonális hozzávalókon van.

Az UNESCO 2003-ban indította a kulturális örökségek listáját, amin már szerepel az argentin tangó és a horvátországi csipkeverés is. A mediterrán országok remélik, hogy a szervezet idén novemberben számukra is kedvezően dönt majd.

forrás:  LifeNetwork

Egyszerűen Nő! Nőnek lenni jó!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/