Kapros-tejszínes bárányraguleves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg báránycomb
20 dkg nagyszemű bab
Kapros-tejszínes bárányraguleves |
1 fej hagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 fej karalábé
1/2 pici fej zeller
2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
2 dl főzőtejszín
1 dl jó fajta, száraz fehérbor
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál kacsazsír
1 mokkáskanál őrölt kömény
só
bors
1,2 l víz
A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom és a kacsazsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt és kissé megpirítom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.
Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzöm míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot és az egészet összeforralom.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/