Káposztás kocka (Ταλιατέλες με λάχανο)
Mit kereshet ez a kaja a görög konyhablogomban? Egyrészt ilyen is készül nagyon ritkán nálunk, másrészt itt is ismerik, csak kicsit másként ízesítve és rizzsel variálva, nem laskával. Nekem a magyar változat jobban bejön és mivel most csak magamnak készítettem, ezért a klasszikus, egyszerű módon készült, ahogyan Édesanyám is megfőzte annak idején. Csak most le kellett magam állítsam 2 tányér behappolása után, míg régen akár 3-4 tényárral is megehettem, nem látszott meg rajtam.
Mivel ritkán készítek, ezért nagyon örültem, hogy a görög alapanyagokból sikerült pont olyan ízt varázsolnom, amilyenre vágytam, ezért le is jegyzem a blogban, mely az aktuális szakácskönyvem:)
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 kisebb fej fehérkáposzta
- 500 gr tojásos laska vagy saját készítésű kockatészta
- kb. 1/2 borospohárnyi olívaolaj
- 1 lk cukor
- őrölt bors, kb. 1 1/2 kávéskanál durva tengeri só
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágom. Az olajat felhevítem egy akkora alacsonyabb falú lábosban, melybe belefér a káposzta. A felhevített olajon karamellizálom a cukrot, majd ráteszem a káposztát, sózom és finoman forgatgatom, amíg szép sárgára pirul és megpuhul. A jellegzetes sercegés is jelzi, amikor készen van és ha tovább hagyjuk, csak odasül. Félrehúzom.
Megfőzöm a laskát, majd leszűröm és a káposztához keverem. Alaposan borsozom, tálalom.
Imádom!
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/
Kapcsolódó cikkek:
Fokhagymás garnélarák (Γαρίδες με σάλτσα σκόρδου)
Hogyan láthatjuk biztosan kedvenc oldalaink Facebook megjelenítéseit?
Meggyes csokoládés sütemény - Κεϊκ με σοκολάτα και βύσσινο
Meggylekvár (Μαρμελάδα βύσσινο)
Meggy 2012
Édes kenyerek egyházi szertartásra
Briam - zöldségragu
Itt a meggysüti ideje!
Hogyan kávéznak a görögök?
Szőlőlevél töltike akció 2012