NewYorki sajttorta

Életem első sajttortáját évekkel ezelőtt ettem egy STARBUCKS-ban. Rögtön a kedvenceim közé sorolódott. Nálunk mindenki szereti és nem tart sokáig elkészíteni, így elég sűrűn kerül az asztalra.

Hozzávalók:

20 dkg darált keksz,

5 dkg „BACKMIT” cukrozott darált dió,

10-15 dkg olvasztott margarin.

5 doboz Philadelphia krém

15 dkg cukor

1 vaniliás cukor

1dl tejföl

1 citrom reszelt héja

3 egész tojás

1,5 kanál liszt

Elkészítés

A kekszet, diót, és amargarint a tésztaalapnak összedolgozzuk, majd a tortaforma alján eloszlatjuk és elnyomkodjuk egyenletesre, aztán cca 5-10 percig kicsit átsütjük.

Amíg kihűl a kekszes alap a formában, addig összekeverjük habverővel a sajtkrémet a cukorral, vaniliás cukorral, tejföllel és a reszelt citromhéjjal,majd a végén hozzákeverjük a 3 tojást egyenként és a 1,5 kanál lisztet.

Ezt a masszát ráöntjük a kekszes alapra és 165 fokon sütjük kb 50 percig világos barnásra. Nem baj ha lágynak tűnik, ha kihűl, szilárdul.

Egy éjszakát érdemes a hűtőben hagyni tálalás előtt.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>