NewYorki sajttorta
Életem első sajttortáját évekkel ezelőtt ettem egy STARBUCKS-ban. Rögtön a kedvenceim közé sorolódott. Nálunk mindenki szereti és nem tart sokáig elkészíteni, így elég sűrűn kerül az asztalra.
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz,
5 dkg „BACKMIT” cukrozott darált dió,
10-15 dkg olvasztott margarin.
5 doboz Philadelphia krém
15 dkg cukor
1 vaniliás cukor
1dl tejföl
1 citrom reszelt héja
3 egész tojás
1,5 kanál liszt
Elkészítés
A kekszet, diót, és amargarint a tésztaalapnak összedolgozzuk, majd a tortaforma alján eloszlatjuk és elnyomkodjuk egyenletesre, aztán cca 5-10 percig kicsit átsütjük.
Amíg kihűl a kekszes alap a formában, addig összekeverjük habverővel a sajtkrémet a cukorral, vaniliás cukorral, tejföllel és a reszelt citromhéjjal,majd a végén hozzákeverjük a 3 tojást egyenként és a 1,5 kanál lisztet.
Ezt a masszát ráöntjük a kekszes alapra és 165 fokon sütjük kb 50 percig világos barnásra. Nem baj ha lágynak tűnik, ha kihűl, szilárdul.
Egy éjszakát érdemes a hűtőben hagyni tálalás előtt.
Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>