Baconos endívia saláta

Baconos endívia saláta

Hozzávalók:
25 dkg szeletelt húsos bacone szalonna
1citrom
1 kávéskanál csípős mustár
2,5 dl olívaolaj
50 dkg endívia saláta
2 evőkanál borecet
Só, bors
Elkészítés:
A szalonnát kis darabokra vágjuk, a citrom levét kicsavarjuk.
A tojásokat lobogó, sós vízben 10 perc alatt keményre főzzük. A megfőtt tojásokat először tegyük hideg vízbe, majd pucoljuk meg. Szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját, a fehérjét kis kockákra vágjuk. A sárgáját a citromlével és a mustárral kikeverjük, sózzuk, borsozzuk és állandó keverés mellett az olajat hozzáadjuk, a mártást így jól besűrítjük.
Az endíviát aprítsuk kis darabokra, tegyük salátástálba.
A szalonna darabokat pirítsuk meg földimogyoró-olajban, szűrőkanállal szedjük a salátára.
A zsiradékot öntsük ki a serpenyőből, öntsük bele az ecetet és a szalonnadarabokat belekapargatva az edény oldaláról, forraljuk fel az ecetet, öntsük a salátára. Szórjuk meg tojásfehérje-kockákkal, keverjük át. És azonnal tálaljuk. Az öntetet külön tálalva kínáljuk hozz.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/