Hasznos konyhai gépek

Manapság már rengeteg konyhai gép kapható a különböző szaküzletekben és rengeteg konyhai segédeszköz. Az igaz, hogy nagyon meg tudják könnyíteni az ember lánya munkáját, azonban a pénzkérdésen kívül van még egy dolog, ami beleszól a vásárlásba: hol is tartsuk őket? Ezért nagyon fontos, hogy ellent tudjunk állni a csili-vili kihívásoknak és csak olyasmit vásároljunk meg, amit valóban használni fogunk és ez különösen érvényes most, a nagy ünnepi vásárlások alkalmával. Másképpen csak ide-oda fogjuk egy ideig tologatni a hőn vágyott szerkentyűt, aztán a végén pedig valami szekrény vagy pincepolc mélyére süllyesztjük „ideiglenesen”, hogy évekig ottfelejtsük.
Az én egyik nagyon hasznos konyhai gépem a fenti gyümölcslé készítő. Ez a gép már vagy 20 éves és évek óta le akarom cserélni, aztán mindig arra gondolok, miért cseréljem le, hisz még működik. Így megvan és dolgozik. Vannak időszakok, mikor nem használom gyakran, de vannak időszakok, mikor folytonosan a munkapadon áll. A mostani időszak ilyen, mert össze-összegyűlnek a zöldségek, gyümölcsök, amiket nem akarok kidobni, de már egészben fogyasztásra töpörödöttek, kiszáradtak.
A leggyorsabban gyűlő az alma. Fiam csak egyfajtát hajlandó megenni, azt is addig, amíg bizonyos fázisig ropog, utána már nem. Aztán észrevétlenül összegyűl. Ugyan felhasználom mártásba, krumplipürébe, almás sütikbe, de mindig van belőle túl sok. Süteményeket ritkán készítek, aki követi a blogom, tudja. Kerüljük a túlzott édességfogyasztást, így hát az összegyűlt alma túl sok lesz ahhoz, hogy kivárja egy almás pite elkészítését. A legegészségesebb módja a felgyűlt gyümölcsök felhasználásának, a mostani divatos trendi „smoothie” szóval jellemzett gyümölcslevek készítése.
Ehhez mindig csavarok pár narancsból levet, aztán a gépemben pedig feldolgozok a maradék gyökerekből, gyümölcsökből annyit, amennyit megiszunk akkor frissiben. Összekavarom a narancslével és kész is van az illatos, zamatos friss gyümölcslé, amire különösen most, télidőben nagy szüksége van a szervezetünknek.
Megj.: a legjobb ha bio gyümölcsöt és gyökereket használunk.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/