Tudjuk egyáltalán, hogy mit eszünk?

HősNőkblogok

Az vagy, amit megeszel – soha nem volt még ennyire igaz a mondás!

Egyre több sokkoló adat, felmérés, kisfilm, dokumentumfilm hívja fel a figyelmet arra, hogy a mai kor embere néha már azt sem tudja mit eszik. Milyen összetevőket, adalékanyagokat, ízesítőket tartalmaz az a sok félkész étel, amit a jóléti társadalom tagja szívesen emel le a polcról és készít belőle rövid idő alatt valami ehetőt. Szándékosan írom, hogy valami ehetőt – mert pontos tartalmával gyakran nem vagyunk tisztában.

Magam sem tudom mi váltott ki belőlem erősebb ellenállást az igazsággal szemben: talán az, hogy az ember, én is, Te is, mi is, sokan tudjuk már, hogy valami nagyon nem kerek, valami nagyon eltér a természetestől, az élhetőtől, az ehetőtől. Egyre többen ébredünk rá, hogy mennyire mesterséges világban élünk, mesterségesen színezett és ízesített az élet.

Ételeink is, kapcsolataink is, talán még a gondolataink is?  Mindamellett, hogy tudom, hogy az ember maga teremtette ezt a szép új világot: nehezen fogadom el, hogy tényleg. Az ellenállásom nem abból adódik, hogy ne hinnék abban, amit ezek a filmek, beszélgetések  elénk tárnak, sokkal inkább az döbbent meg, hogy tényleg ez az igazság, akkor is, ha képtelenség elhinni, hogy ennyire manipulálható minden. És a bőrünkre megy. Szó szerint.

Amikor leírom, hogy minden akkor igen, tényleg mindenre gondolok. Minden manipulálható, az emberek is, az élelem is. A napokban Jamie Oliver kisfilmjét láttam, hallgattam meg, bevallom többször is, és nem lettem nyugodtabb attól, hogy “tej-bizottságról” beszél és arról, hogy mennyi betegségnek az egészségtelen táplálkozás az oka. Aki még nem látta a filmet kérem nézze meg, és vegye fontolóra:

Tanítsunk meg a gyermekeknek mindent az ételekről

A subtitles -feliratra kétszer kattintva magyar nyelvű feliratot lehet választani!

Márton Anikó

Tudatos Lét

 

Tudatos Lét

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/