Népmese – mesekönyvsoroló

Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó. A mondás is így tartja, és szószaporítás helyett következzenek azok a mesekönyvek, gyűjtemények, amelyekből nyugodtan olvashatunk a gyerekeinknek estére népmesét.
icinke_picinkeA Móra Kiadó kötete az alapmű, mind a mesék megbízhatósága, mind pedig a sorrend miatt. Az Icinke-picinke a Cini-cini muzsika meseantológia párja, a meséket életkor szerinti bontásban rakja sorba. Vannak benne rövidített mesék, a rövidítés azonban e kötet esetében nem szerkesztői húzás, hanem a mese egy létező rövidebb változatának a kötetbe válogatását jelenti.
Első lépésként, a népmesék világába való bevezetésnek tökéletes. Én magam is ebből olvasok esténként.
Aki nem szeretne látatlanba próbálkozni, annak pedig ajánlom a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) vonatkozó oldalát. Itt ugyan Reich Károly rajzai nélkül, de elérhetők a mesék. >>>
vitez_szabolegeny

Számtalan kiadásban, cím alatt futnak Benedek Elek meséi, kiadót érdemes figyelni. Lehet, hogy kultur sznobizmus részemről, de ebben az esetben a Móra Kiadóban bízom. Mivel a mi könyvespolcunkon csak szó szerint rongyos Benedek Elek kötetek találhatók, így a képen látható A vitéz szabólegénybe ruháztunk be. Aki a „lányosabb” variációt kedveli, annak figyelmébe ajánlom A világszép nádszálkisasszonyt K. Lukáts Kató rajzaival.
A Móra klasszikus könyvei mellett szóba jöhet még a General Press Kiadó, ők is megbízhatóan igényes kiadványokkal szolgálnak. Vagy megint csak ajánlom a MEK vonatkozó oldalait >>>

77
Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmeséjét remélem, szintén nem kell bemutatni senkinek. Itt is érdemes a Mórát, vagy a szintén megbízható Osiris kiadót keresni.

A MEK-en itt érhető el >>>

A cikk foilytatása…

“kétszögletű egyenes”

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/