Virtuális asszisztencia VI.- milyen munkát végezzek?

Igazság szerint, ennek az átgondolásával kell kezdeni az egészet.
Tudnod kell, hogy
  • milyen munkát szeretnél és tudsz végezni,
  • mihez van meg a megfelelő felszerelésed, vagy mit tudsz előteremteni,
  • mire van időd, és
  • a legfontosabbként, egy kis közvélemény kutatást kell végezned arról, hogy mire lenne igény.
Körülnézhetsz a leendő konkurencia bemutatkozó oldalain, ötleteket meríthetsz a kinézettel, a lap felépítésével a szolgáltatásokkal és azok áraival kapcsolatban.
Nézd át, hogy a szolgáltatások közül, te melyiket végeznéd szívesen, készíts egy listát, és gondold át, hogy melyikhez, milyen felszerelés kell.
Készíts egy részletes leírást arról, hogy milyen feladatokat végeztél a munkahelyeden, azokat is említsd meg, amelyeket csak ritkán, vagy csak kisegítésként csináltál (pl. irattározás, iratarchiválás, adatrögzítés, önálló levelezés, céges rendezvények szervezése…), melyekből szintén meríthetsz ötleteket a szolgáltatásaidhoz.
Ha kész a szolgáltatás listád, mutasd meg vállalkozó ismerősöknek, és kérd meg őket, hogy jelöljék be, melyik jelentene segítséget nekik, miért fizetnének is, vagy mi az, ami kimaradt a felsorolásból, de szükségük lenne rá.
Nézd át mások árait, amihez viszonyítva ki tudod alakítani a saját árlistádat.
Az összes szolgáltatást be kell áraznod, így ha valaki rákérdez, hogy mennyiért végzed x szolgáltatást, azonnal tudsz válaszolni, nem kell „ködösítened”, és nem fogsz makogni sem.
Nem szükséges minden szolgáltatás árát megjeleníteni a honlapodon, de jó, ha néhányat felraksz.
Ha van egyéb végzettséged, ismereted, gondold át, hogy ahhoz kapcsolódóan, milyen szolgáltatást tudnál nyújtani (pl.: nyelvismeret, rendezvényszervezés, könyvelés, számvitel, CSS ismeret,..), esetleg van-e gyakorlatod nem „hétköznapi” szoftverek használatában (pl.: grafikai, képszerkesztő, útnyilvántartó,…).
Ha elkészültél az induláshoz szükséges feladatokkal, ne tétovázz, vágj bele!
Sok megrendelést és sok sikert kívánok! 🙂

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Távmunka kereső

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>