A jövő munkapiaca…???

A Menedzsment Fórum honlapján akadtam egy cikkre, “A jövő munkapiaca: távmunka és szabadúszó létforma” címmel.

Egy részlet a cikkből:

“Európában számos országban (Finnország, Hollandia) vagy az USA-ban már a munkakeresők 25 százaléka dolgozik távmunkában vagy szabadúszó munkavállalóként. Hazánkban ez az arány még csak 8 százalék körül mozog. Egy ilyen munkahely kialakításához elengedhetetlen a modern vezetői szemlélet és a korrekt, megbízható munkavállalói magatartás, amely egy új, jövőbe mutató munkakultúra kialakulását is jelenti. Hazánk a táv-, részmunka illetve alkalmi foglalkoztatás terén eléggé lemaradt, mely köszönhető a nem megfelelő tájékoztatásnak, a lehetőségek és előnyök nem ismerésének, illetve az MLM, “borítékolós” és hasonló becsapós “távmunkák” rossz hírének elterjedésének.

Ez valóban így van, de remélem hamarosan változik a dolog.

Egyre több helyen bukkanok a távmunkát bemutató, a törvényi szabályozás és a vezetői szemlélet változás szükségességét forszírozó cikkekre.

Igaz, hogy ez még csak szócséplés, de talán a “tömeg nyomására” történik valami pozitív elmozdulás…

A cikk megpróbál átfogó képet adni a kérdésről, kitér a törvényi szabályozásra és arra is, hogy milyen előnye-hátránya van az ilyen munkavégzésnek.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mfor.hu/cikkek/A_jovo_munkapiaca__tavmunka_es_a_szabaduszo_letforma.html

 

Távmunka kereső

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>