Narancslekvár kóstolós halloween utóbuli

Cinnamon korábbi ötletén-élményén felbuzdulva már régóta tervezgettük egy ilyesmi megszervezését nálam is és most hirtelen adta magát az alkalom. Egy amolyan utó-halloween csajösszeröfföt tartottam itthon, heten voltunk „boszik és tündérek” (igen, mert ráadásul téma-buli is volt:-)) és mindenki hozott magával egy üveg „akármilyen” narancslekvárt. Ezeket kis tálkákba pakoltam, megszámoztam és kezdődhetett is a kétkanalas vakkóstolás, listázás, pontozás 1-5-ig!
Nagyon profinak tűnhetett kívülről a dolog: volt, aki zsömlével ette a lekvárt, volt, aki vizet ivott két íz között és volt, aki csak úgy kóstolt végig, vissza-visszatérve egy tálkához. A tálkák tartalma  már első blikkre is egészen különböző volt mind színre, mind állagra, az ízek is eszerint voltak egészen meglepően különbözőek. A végén aztán összesítettük a pontokat és kihirdettük a dobogósokat. Az első helyen – az utolsóhoz képest majdnem dupla annyi ponttal – egy olasz lekvár végzett, a sor végén pedig meglepő módon egy spanyol nemzetiségű kullogott. Őt szegényt még egy diabetikus áruházlánc-sajátmárkás is megelőzte… Az angol „nemes” lekvárok, belőlük kettő is volt, a maguk kifejezetten kesernyés ízével és sötét színével csak kettőnk ízlésének feleltek meg, így ők is a sereghajtók között voltak, a középmezőnyt még egy szintén sajátmárkás egyszerűbb lekvár erősítette.
Örömmel és kíváncsian várjuk az ötleteket a következő kóstolásra Tőletek is (Mi legyen? lekvár? csoki? bor? egyéb…?) és legközelebb szívesen megosztom akár majd a teljes listát az elsőtől az utolsóig – most sajnos nem írtam fel a márkákat… A győztest azért mutatom, ő megvan, tényleg kiváló volt, a legkedvesebb barátnőm hozta nekem tavasszal Olaszországból ajándékba (ő is jelen volt tegnap), így van szerencsém nekem birtokolni a legfinomabb narancslekvárt:

Tündérliget

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/