Új adathalász technika: Tabnabbing

Így elsőre, semmit nem mond a neve. Meg másodikra sem. De attól még létezik: Egy mostanában „népszerű” adathalász technika, amely ismét csak a figyelmetlenségünket használja ki. Ez a tabnabbing egy viszonylag friss próbálkozás. A tabos, vagy „többfüles” böngészők már teljesen elterjedtek, mindenki használja is őket: az ember megnyit egy oldalt, aztán még egyet, aztán még egyet, és már vagy tíz oldal van külön füleken. A tabnabbing révén megváltoztatható például a „favicon”, vagyis az adott fülön lévő oldalt azonosító kis ikon, sőt, az oldal tartalma is. Érthetőbben fogalmazva: egy amúgy hétköznapi oldal például a háttérben szép csendben átalakulhat a Gmail bejelentkező oldalává, ahol a felhasználó megadja az adatait.

  • Az eredmény: a példánál maradva: az adathalászok máris hozzájutottak a jelszavunkhoz. De egyértelmű, hogy bármilyen bizalmas adatunk illetéktelenek kezébe kerülhet.
  • A tanács: Nézzük meg a weboldal címét, gyakran, csak egy-két betű eltérés van az eredeti és a csaló oldal web címe között. Ne feledjük, a számítógép védelmének gyenge pontja nagy általánosságban a felhasználó 🙂 de kis odafigyeléssel megóvhatjuk magunkat és adatainkat.

Biztonságos Online Világ

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/