Hopp, egy újabb probléma!

HősNőkblogok

Emelkedik a svájci frank, mit tehetsz ha frank hiteled van?
Az elmúlt hetekben újra érezhető mértékben emelkedett a svájci frank. Nem jó hír ez Neked ha frankhiteled van. Fontolóra veszed, hogy érdemes volna átváltani forintra?
Az emelkedés első okaként említik, hogy a Svájci Nemzeti Bank június közepétől felhagyott a frank gyengítésével, ami így szabadon erősödhetett, az euróval és a forinttal szemben is. Az erősödés mélyén azonban elsősorban az áll, hogy több közép és kelet európai országban, (hazánkban július elsejétől) a bankok már nem adhatnak vagy adnak deviza alapú hiteleket. Ez azt eredményezte, hogy enyhült a Svájci Frankon az eladási nyomás, sőt mivel a hiteltörlesztésekhez nagy mennyiségben vásárolják a frankot, ez folyamatos és kitartó hajtóerő az emelkedéshez.
Ha svájci frank alapú hitellel rendelkezel, akkor át kell gondolnod, hogy átváltod-e a hiteledet vagy sem? Az átváltás eredménye gyenge forint árfolyam mellett a veszteség realizálása lesz – például egy eredetileg 10 millió forint értékű hitelnél a jelenlegi tőketartozás akár 15 millió is lehet. Ha viszont a forint később visszaerősödik, akkor ez értelmetlen. Azonban a forint tovább is gyengülhet és ebben az esetben az átváltás a jó döntés. Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, mindenkinek magának kell döntenie.
Lehetőséged van Forint Euró viszonylatában certificate-k segítségével mérsékelni a kockázatot. Azonban ez a CHF Euróval szembeni erősödése ellen már nem nyújt védelmet.

 

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Minden könnyebb, ha van elég pénzed.
Hogyan legyen pénzünk?
Hogyan érjük el az anyagi függetlenséget?
Részletek és jelentkezés itt>>

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---