Van-e még kalcium a „tej”-termékekben?
HősNőkblogok A boltok polcain számos olyan készítmény kelleti magát, amely rövidtávon kellemes perceket okozhat, ám rendszeres fogyasztásuk hozzásegíthet a kalciumegyensúly felborulásához.
Az élelmiszeripart számtalan kritika érte az elmúlt évtizedekben. Vajon hány volt közülük jogos, és hány minősült inkább riadalomkeltésnek? Ember, sőt táplálkozási szakértő legyen a talpán, aki ezt el tudná dönteni. Tény, hogy a folyton növekvő igények kielégítésére sok trükköt be kellett vetni: van-e még valaki, aki emlékszik a húsz évvel ezelőtt kapható tejek átlagosan egy-két napos, a sörök nyolc napos eltarthatóságára?
Manapság a zacskós tejre is nyolc-tíz napos fogyaszthatósági határidőt tudnak írni, a sörök pedig hónapokig békésen elállnak az üvegben, érezhető minőségi károsodás nélkül. Ezeket a változásokat elvileg adalékanyagok hozzáadása nélkül, pusztán a technológiai folyamatok továbbfejlesztésével sikerült elérni – ám ez nem minden esetben van így.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/