Van, aki szalvétát gyűjt, van, aki nosztalgikus kacatokat, nálam a fitnesz-videók, DVD-k gyűjtése megy mániaszámba. Elég szép kollekció van már otthon, és hogy ne csak a polcon mutasson jól, időről időre ki is próbálom őket. Arra gondoltam, hogy megosztom itt a Zöldsalátán a tapasztalataimat, biztosan lesz, aki hasznát veszi. Az ebay és az Amazon korában pedig talán az sem akadály, hogy nem egy hazai művel kezdem a sort.

A Crunch sorozat Cardio Salsa című epizódját Giselle Roque de Escobar amerikai fitnesz-prezenter vezeti. Első látásra nem egy latinos jelenség a csaj, de a 40 perces program közben hamar kiderül, hogy van benne spiritusz. Külön pluszpont a háttérben mozgó normális alkatú, és nem feltétlen tökéletes tánctudású lányokért, illetve egészen biztosan lesz olyan is, aki elalél a dobos sráctól (nekem speciel nem jött be, de hangulati elemként rendben volt).

Korrekt, táncos kardioprogram 40 percben előadva, de erősítő gyakorlatorlatokat ne várj tőle. Van benne viszont salsa, merengue, cha-cha-cha, sőt, a végére egy kis flamenco is (asszem, itt valamit tudnak rólam). Tulajdonképpen azért szedtem elő, mert nem volt kedvem a hőségben egy órát utazni egy Zumba-óra kedvéért, de nem bántam meg a cserét.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Idő: 40 perc
Intenzitás: ***** Nem túl kemény, de nem is feltétlenül lustáknak való, pörgős, kellemes, táncos dolog.
Bonyolultság: ***** Nem túlzottan bonyolult, rövid kis koreográfiákat oktat, az egész lényege egyébként sem a koreográfia pontos elsajátítása, hanem a buli. Ügyesebbek már elsőre is képesek követni, de az sem baj, ha csak sokadszorra sikerül nem beleakadni a lépésekbe. Az angol szöveg egyáltalán nem zavaró, szerintem az is simán követni tudja, aki nem egy nyelvzseni (és legalább gyakorolja közben az angolt).
Változatosság: ***** A hosszú, egy órán keresztül sulykolt koreográfiákat nem szoktam szeretni – ez viszont a rövid blokkok, és a kis koreográfiák kevés ismétlése miatt végig lekötött.
Felépítés: ***** Korrekt bemelegítés, tánc, levezetés. Alakformáló, erősítő gyakorlatok nincsenek benne, de őszintén szólva, nekem nem is hiányoztak. Tegyük hozzá, a tánc önmagában is épp eléggé formálja az alakot…
Fíling: ***** Hamar hangulatba hoz, csak az ipari környezet miatt vontam le egy pontot, teljesen szubjektív értékítélet alapján (nem bírom a színesre festett, üres gyárcsarnokokra hajazó fitnesztermeket, sorry).

Zöldsaláta

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---