5 dolog, ami biztosan fontosabb a pénznél sorozatunk első része

Új sorozatot indítunk pénzügyi tudatosság és anyagi függetlenség témában, elsősorban nőknek. Véleményformáló, gondolatébresztő, inspiráló témák a pénzről, a gazdagságról, és az élet értelméről. Mottónk: Minden könnyebb, ha van elég pénzed.

Mikor egy pár gyermeket vár, és érkeznek a baba nemét firtató kérdések, akkor valahogy természetes, hogy a legtöbben ezt válaszolják: mindegy a neme, csak egészséges legyen!
És ebben mindenki egyet is tud érteni. Kevés borzasztóbb dolog van, mint mikor betegen születik egy baba…

Az is szokványosnak tekinthető, hogy mikor megkérdezel egy beteg embert, hogy mire vágyik leginkább, akkor az első helyen az egészséget jelöli meg, és ezen túl már nem is igen vágyik többre, pénzügyi terveiről meg pláne nem kezd nagy elánnal beszélni. Előbb legyen egészség, aztán majd lesz valahogy.

Mindenki tudja, hogy egészség nélkül, szó szerint szenvedéssé tud válni az élet. Mindenki volt már legalább egyszer náthás, ami a legenyhébb megbetegedések közé tartozik, mégis olyankor egy hétig csak azon jár az ember esze, hogy „Istenem, mikor múlik már el ez a fránya takonykór rólam?” És hiába van akármennyi pénzünk, a nátha akkor is egy hétig tart, meg akkor is, mikor szegények vagyunk, mint a templom egere.

Mindenki tudja azt is, hogy ha egy beteg embernek sok a pénze, attól még nem lesz egyértelműen egészséges. Elég csak megnézni a dúsgazdag sztárok betegségeiről szóló cikkeket. A pénz ugyanakkor hozzájuttathat jobb és kellemesebb kezelésekhez, vagy akár csak jobb körülményekhez a lábadozás ideje alatt, ami bizonyos esetekben egyenlő lehet a gyógyulással!

Ezek mind nyilvánvaló dolgok, igaz?

De azt vajon miért nem tudják ugyanilyen sokan, hogy ha egész életünkben mostohán bánunk a testünkkel, a lelkünkkel, és emellé még azt a hibát is elkövetjük, hogy nem gazdagszunk meg időben, vagy nem képzünk idős korunkra tartalékokat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ahogy öregszünk, úgy leszünk egyre betegebbek, és ebből kifolyólag egyre szegényebbek is.

Vagy fordítva: egyre szegényebbek és ebből kifolyólag egyre betegebbek.

A pénz nem boldogít, és nem őrzi meg az egészségünket.

De segít egészségesebben, felszabadultabban, kellemesebb körülmények között élni. Az egészség sokkal fontosabb, mint a pénz, mert a pénz csak eszköz. De manapság az egyik legfontosabb eszközünk. Ezért kell ismernünk, és jó barátságban élni vele.

Többek között erről is szó lesz a Pénz. Pénz? Pénz! szemináriumunkon.

Kedvezményes áron lehet jelentkezni, katt a képre!

Minden könnyebb, ha van elég pénzed.
Hogyan legyen pénzünk?
Hogyan érjük el az anyagi függetlenséget?
Részletek és jelentkezés itt>>

2 thoughts on “Mindegy, csak egészség legyen?”

  1. Visszajelzés: Elpazarolt élet? |

Comments are closed.