Ki lesz a befutó?

HősNőkblogok

Hogyan válassz befektetéseidhez brókercéget?

Azért vagy itt,olvasod írásaimat, mert már eljutottál addig a gondolatig, hogy megtakarításba, vagyonépítésbe kezd, meglévő megtakarításidat befektesd. Csak még nem tudod, hová, mibe? Ennek egyik legegyszerűbb formája az értékpapírszámla. Értékpapírszámlát bármelyik brókercégnél nyithatsz, de sok múlhat ezen a választáson.Cégenként különbözőek  az elérhető eszközök (befektetési lehetőségek), a költségek, és a kockázatok. Az alábbiakban szeretnék szempontokat adni, mi alapján válassz brókert.

Bizonyosodj meg a brókercég hitelességéről, megbízhatóságáról. Jól tanulmányozd át, hogy kik a cég tulajdonosai, mióta van a piacon, milyen a pénzügyi helyzete? Feltétlenül ellenőrizd, hogy a cég tagja-e a Befektetés Védelmi Alapnak (BEVA), illetve, hogy nincsen-e a PSZÁF feketelistáján. A BEVA tagjainál elhelyezett befektetés 6 Millió forintig biztosítva van, tehát a cég tönkremenetele esetén a BEVA e mértékig megtéríti az esetleges veszteségedet.

Ha találsz egy szimpatikus brókercéget, akkor a következő összehasonlítási szempont a díjszabásuk. Fontos, hogy tájékozódj a költségekről. Attól függően, hogy milyen befektetési stratégiát követ a cég, különböző tranzakciói lehetnek, így cégenként eltérő költségtartalma lehet ugyanannak a befektetésnek.

A következő szempont az, hogy milyen befektetési termékeket érhetsz el a brókercégen keresztül. A bankok befektetési cégeinek előnye, hogy stabilabbaknak tűnnek pénzügyileg, viszont gyakran csak az anyabank és partnerei befektetési alapjait érheted el rajtuk keresztül, ami igencsak csökkentheti a lehetőségeidet! Mindezeken túl érdemes megnézni, hogy certificate és devizakereskedelem elérhető-e a kiválasztott brókercégnél.

Végül, de nem utolsó sorban nézd meg a kényelemi szempontból is céget. Minden brókercégnek saját stílusa van. Az, hogy melyik a legmegfelelőbb a Te számodra az attól függ, hogy mi a fontosabb: az internetes kereskedés, vagy személyes kapcsolattartás esetleg a könnyű megközelíthetőség?

 

Minden könnyebb, ha van elég pénzed.
Hogyan legyen pénzünk?
Hogyan érjük el az anyagi függetlenséget?
Részletek és jelentkezés itt>>