Tonhalas tészta (Μακαρόνια με τόνο)

Itt vagyok, itt vagyok, csak ritkábban írok! Itt a tavasz és egy magára valamit adó családi házban rengeteg a dolog, munka! Úgyhogy többnyire túlélő étkek készülnek, de amikor meg nem, beírni nincs idő!
Ahogy írtam elkezdtem egy sajátos böjtöt Tiszta Hétfő után, vagyis nem ettem húst. Viszont halat hallal ettem, míg egy szép nap majd levakartam a bőröm magamról, így gyorsan abbahagytam a halevést pár napra. Most mondhatjátok, ehettem volna csak hüvelyeseket és nem húst, igazatok is van, de valahogy éppen úgy volt, hogy olyan finomság készült, melynek nem tudtam ellenállni!! Így elrontottam a nagyreményű hústalanságom. Aztán pár nap után megint kezdtem halat enni, de vigyázok, ne vigyem túlzásba, mert megfigyeltem, olyankor nagyon vakarózom.
Az egyik finom konzervhalas étkem egy relatíve egyszerű tésztára való szósz, amit a TV-ben láttam ahogy Loukakos séf készített. (aki tud görögül menjen keresse meg a videót az Alpha TV-nél, Menegaki műsorában). Rögtön el is készítettem és bekerült a kedvencek közé!
Hozzávalók:
* kb. 2-3 ek apróra vágott fokhagyma
* 1 ek csípős pirospaprika
* 2 paprika apróra vágva, ha lehet legyen piros
* maréknyi olívabogyó kimagozva és fölaprítva
* 1-2 ek zöld menta apróra vágva
* egy tonhal konzerv, lecsöpögtetve
* 2-3 ek kapribogyó
* 1ek sóban, ecetben eltett ajóka apróra felvágva (ez egy 15 cm-s halfajta, de lehet sózott heringet is használni helyette, de ha kimarad sem történik semmi:))
A végére:
* 1 paradicsom apróra vágva
* 1 marék zöldhagyma-zöld apróra vágva
Elkészítés:
Olívaolajat hevítek amin először megpirítom a paprikát, majd rázúdítom a fokhagymát és az ajókát, összerotyogtatom. Rá a paradicsomlé és minden egyéb hozzávaló, kivéve a hagyma-zöldet és paradicsomot. Hagyom kicsit lefője a levét, és mártás állagú legyen. Lehúzom a tűzről, beleforgatom a hagymát, paradicsomot és az időközben kifőtt kagylótésztával tálalom. Egyszerű és nagyszerű!:)

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---
---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---